Színek kvíze: tudod, milyen árnyalat az alabástrom vagy az ametiszt?

GettyImages-505898481

A színek nagyon fontos szerepet játszanak az életünkben, hiszen számos üzenetet hordoznak, és azáltal, hogy ezeket tulajdonságokkal is felruházzuk, akár szavak nélkül is kommunikálhatunk velük, de sokszor meghatározzák a hangulatunkat is. Kvízünkkel kiderül, mennyire ismered akülönféle árnyalatokat.

Megesz a sárga irigység. Ne beszélj zöldeket! A szomszéd kertje mindig zöldebb. Egyszer pirul, sokszor sárgul. Mindent visz, mint a piros hetes – ezek a közmondások is azt bizonyítják, a színektől nem csak a világunk és a ruhatárunk lesz élénkebb, hiszen a színek igen sok mindenről árulkodnak is, és nagyon sok mindent ki is tudunk fejezni velük. Te mennyit tudsz ezekről?

Most színt vallhatsz arról, hogy mennyire vagy jártas a színek világában.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4: Ez most kifogott rajtad, de ne keseredj el! Volt közte tényleg nehéz kérdés.

5–7: Ezen van még mit javítani, de elhisszük, hogy csak figyelmetlen voltál. Ne kapkodj, 40 másodperc elég sok idő, használd ki nyugodtan. 

8–11: Gratulálunk, szép teljesítmény! Úgy tűnik, kifejezetten otthonosan mozogsz a színek világában, hiszen kiváló lexikai tudással rendelkezel.

Ha a kedvenc tantárgyad a földrajz vagy a történelem volt, akkor semmi akadálya annak, hogy maximális pontszámmal zárd ezt a vármegyékre vonatkozó kvízt.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek