Kvíz: Azt hiszed, mindent tudsz a Szex és New Yorkról?

GettyImages-90495903

Bizonyítsd be!

A Szex és New York összesen hat évadot és 90 epizódot élt meg. Népszerűségét részben annak is köszönheti a sorozat, hogy olyan kérdéseket dolgozott fel, amelyek a nőket a világ minden táján foglalkoztatták. Ezeket az olykor szürreális eseteket vetette papírra Carrie Bradshaw.

Írásaihoz barátait, Charlotte Yorkot (Kristen Davis), Samantha Jonest (Kim Cattrall) és Miranda Hobbest (Cynthia Nixon) használta inspirációként és olykor támogatásként is. A műsor részben Candace Bushnell 1997-es, azonos című könyvén alapult. Bushnell is, akárcsak Bradshaw, hetente írt cikkeket egy lapnak, amelyeket később aztán felhasznált könyvéhez is.

A sorozat több tucat díjat zsebelt be, köztük hét Emmy-díjat, nyolc Golden Globe-ot. Ezenkívül a Time és az Entertainment Weekly is minden idők legjobb televíziós műsorai közé sorolta. Ennek ellenére a kritikai fogadtatás nem volt valami jó, a kritikusok azt állították, hogy sorozat negatív hatással volt a serdülőkre, Bradshaw karaktere pedig önző és gyerekes. Ettől függetlenül a műsor továbbra is több millió rajongót tart meg.

Szóval, készen állsz a kvízünkre? Kattints!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés: 

0–4 helyes válasz: Valószínűleg miattad találták ki a mondást, amely szerint az „ismétlés a tudás anyja”. Lehet, hogy most nem sikerült nagyon jól teljesítened, de ne aggódj, ha elalvás előtt minden este megnézel egy részt, valószínűleg elég jól fogsz szórakozni, és lehet, hogy egy-egy szituációból még te is tanulhatsz. Több legyet üthetsz egy csapásra tehát. 

5–7 helyes válasz: Nem rossz, nem rossz, de azért még van hova fejlődni. Ha alkalmanként megnézel egy-egy részt, még remekelhetsz, esetleg próbáld meg holnap is!

7–10 helyes válasz: Gratulálunk, te aztán mindent tudsz a Szex és New York szereplőiről! Te biztosan nem nézel bután, ha szóba kerül Charlotte kutyája, vagy Aiden, vagy tulajdonképpen bármi, amit egyáltalán csak megemlítenek a sorozatban! Valószínűleg igazi profi vagy, ha Carrie, Miranda, Charlotte vagy Samantha magánéletéről kell csevegni. Szép munka!

Oszd meg másokkal is!
Mustra