105 éve született Szabó Magda, mennyire ismered a műveit és az életét?

fortepan 106459

Szabó Magda az egyik legtöbbet olvasott magyar író. Nem véletlenül, hiszen történetei olvasmányosak, nyelvezete egyedi és igen gazdag. Műveit több nyelvre lefordították, regényeiből többet is megfilmesítettek vagy színpadra vittek, a tőle származó idézetek pedig még napjainkban is helytállóak. Vajon te mennyire ismered Szabó Magda munkásságát? Ebből a tesztből kiderül.

Szabó Magda műveit sokszor nem elég csupán egyszer elolvasni. De hát ki ne venné újra és újra szívesen a kezébe a magyar irodalom egyik legnagyobb klasszikusát, az Abigélt vagy Az ajtó című regényt, melynek főhőse Szeredás Emerenc, a meglehetősen különc és erkölcseiben megingathatatlan asszony. Szabó Magda, a 20. század egyik legnépszerűbb magyar írónője 1917. október 5-én született Debrecenben. Kvízjátékunkkal rá emlékezünk. 

Vajon te mennyire ismered Szabó Magda munkásságát? Ebből a tesztből kiderül.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelést lejjebb találod.

Értékelés:

0–3: Soha nem késő elkezdeni Szabó Magda-regényeket olvasni. Kedvcsinálóként megnézheted akár az írónő műveiből készült filmremekeket is, de számos Szabó Magda-regény hangoskönyv formában is beszerezhető. 

4–6: Nem rossz, de nem ártana levenni és újra elolvasni a polcon porosodó Szabó Magda-könyveket. 

7–10: Gratulálunk! Te valóban nagy rajongója vagy Szabó Magdának, hiszen nemcsak a regényeit, hanem az életét is igen jól ismered.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra