Rezes Judit újra és újra átéli a színpadon, hogy Szabó Győző megcsalja

IMG 4597

Rezes Judit és Szabó Győző azt is elárulja, amit talán nem is akartunk volna tudni. A két színész évek óta alkot egy párt, két gyermekük van, és egy saját előadásuk. A Loveshake – Az élet összeráz című darab három év szünet után tért vissza a színpadra.

A házaspár kendőzetlen őszinteséggel beszél olyan dolgokról, amit más a pszichológusának is csak félve mer elmondani. Egy párkapcsolatának igaz története.

A 6SZÍN Teátrumban látható előadás összművészeti produkcióként, élő zenével és tánccal, sok humorral és még több drámával mesél arról, hogyan is élnek ők, hogyan élünk mi – mert tükröt tartanak –, és mik azok a hibák, amelyek szinte minden párkapcsolatban előfordulnak.

A Loveshake – Az élet összeráz című darab három év szünet után tért vissza a színpadra
A Loveshake – Az élet összeráz című darab három év szünet után tért vissza a színpadraHorváth Judit

Rezes Judit és Szabó Győző formabontó színházi duettje aktualizálva lett az elmúlt időszak eseményeivel: megszületett a második gyermekük, 2021-ben pedig – 18 év után – összeházasodtak. Szakmai és magánéletük is tovább mélyült. 

A felfrissített előadással az volt a céljuk, hogy megmutassák azokat a változásokat, amin keresztülmentek.

Amikor nehéz kimondani, hogy szeretlek

Kapcsolatuk főbb állomásain időrendben haladnak. Megtudhatjuk, hogyan keresték azt a bizonyos szikrát ismerkedésük kezdetén, mitől voltak mások az illatok, hogyan zajlottak a közös motorozások, és mennyire nehezen jött Judit szájára az, hogy „szeretlek”. Történetük pont olyan, mint a tiéd vagy enyém.

Megismerkednek, szeretnek, összevesznek, kibékülnek. Ezt éljük át, csak általában nem tapsolunk közben.

Az első felvonást még inkább a humor vitte el, de ahogy Győző a szünetben jelezte, aki eddig nem ment el, az tényleg kíváncsi valamire.

Rezes Judit és Szabó Győző
Rezes Judit és Szabó GyőzőHorváth Judit

A Loveshake cím azért találó, mert kicsit tényleg összerázza az életünket. Az előadás egy-egy pontjánál mindenki elkezd feszengeni. Átéljük a kínos csendeket a vacsora közben, a saját bőrünkön érezzük a vádaskodás hangulatát. Nem beszélve az örök kérdésről: „Belenézhetek-e a párom telefonjába?”

Tényleg összeillenek?

Győző a sármőr, Judit a francia elegancia. Látszólag teljesen különböző emberek, és már-már megfordul a fejünkben, hogy összeillenek-e? Aztán rájövünk, hogy mindez nem számít, hiszen együtt vannak, és a közösen átélt boldogságról/nehézségről mesélnek. A színpadon a változást Judit ruhái mutatják meg a legjobban. Míg Győző végig egy „macinaciban” van, Judit egyre csinosabb, hol fehér, hol piros, hol csillogós ruhában tűnik fel. Ez a kettősség végig megmarad bennünk: fent és lent, szeretet és düh.

A történet 14 különböző műfajú és stílusú, népszerű dal köré épül, amelyeket Wagner-Puskás Péter hangszerelésében, Máthé Zsolt ehhez az előadáshoz írt dalszövegeivel, zenekari kísérettel adnak elő. A színészpár történetét Enyedi Éva írta színpadra.

IMG 4599
Horváth Judit

Valóság és fikció keveredése

Miközben a két színészt nézzük, kicsit magunkat látjuk. A rózsaszín felhős pillanatokat könnyű átélni, de milyen nehéz a gondokról beszélni, még egymással is. Vagy csak azért feszengünk, mert nem szoktuk meg az ismert emberek őszinteségét? Ez az előadás valóság és fikció keveredése. 

Nem biztos, hogy utána mindent jobban fogunk csinálni, de mindig meg lehet próbálni. Változtatni és változni érdemes.

Az előadás nyáron vidéki turnéra indul – többek között – májusban Debrecenben, júniusban Vácon, júliusban Balatonbogláron, augusztusban pedig Szigligeten lesz látható. Ősztől pedig újra a 6SZÍN Teátrumban színpadán.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra