Tipp izgalmas reggelihez: spenót tojással, füstölt sajttal és aszalt paradicsommal

Egy jó szelet kovásszal készült kenyér a legfinomabb mellette. Ezt a változatot egy kevés liszt és víz elkeverése után te is könnyen összedobhatod, csak ki kell várnod azt a 6-8 napot, amíg a kovászod kenyérillatú és buborékos lesz.

Ha van otthon fenyőmag, abból is szórj a tetejére.
Ha van otthon fenyőmag, abból is szórj a tetejére.Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. mirelit spenót
  • 8 ek. tojás
  • 1 ek. olaj
  • 4 darab fokhagymagerezd összevágva
  • 5 deka aszalt paradicsom összevágva
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • só, bors
  • 1 ek. vaj
  • füstölt sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Verd fel a tojást a mascarponéval, a spenóttal és fűszerezd be. A forró zsiradékok keverékén süsd meg a fokhagymát, majd az összes hozzávalót keverd össze alaposan és süsd ki az olajon. Omlett és rántotta is lehet belőle, ami akkor a legfinomabb, ha egy kevés füstölt sajttal tálalod. 

kapcsolódó A legnépszerűbb japán tészta: az udon
A legnépszerűbb japán tészta: az udon

Japán legnépszerűbb és legtöbbféleképpen variálható tésztaétele az udon. Nyáron hidegen is fogyasztják, elkészítése és vastagsága attól is függ, az ország melyik részén járunk éppen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

2021. július31., 12:52

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Gyors, tejszínes spenótleves – sült fokhagymával a tetején lesz a legfinomabb

Egy klassz és egészséges leves, ami sült fokhagymával a tetején a legfinomabb. Ennek elkészítéséhez csak vágd félbe, olajozd és sózd meg a fokhagymákat, majd egy alufóliában 45 perc alatt süsd készre a forró sütőben. Pirítóson, tésztaszószként és levesbetétként is tálalhatod – minden nem túl fűszeres fogást feldob.

2021. május29., 10:44

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mustra