6 sorozat, amit látnod kell, ha a Squid Game téged is berántott

Alice-In-Borderland-Kep

A Squid Game, vagyis a Nyerd meg az életed című koreai sorozat az első évad befejezése után sokak számára fájó űrt hagyott maga után.

Ha van olyan sorozat, ami most mindenhol téma, az a Squid Game. A Netflix által bemutatott túlélődráma, amelyben a játékosok egy hatalmas pénznyeremény reményében koreai gyerekjátékokon alapuló próbatételek során életre-halálra szóló harcot vívnak egymással, egy hónap alatt 111 milliós nézettséget ért el, így a streamingszolgáltató legsikeresebb saját gyártású produkciójává lépett elő, illetve nagyot robbantott a közösségi médiában is.

A brutális jeleneteket felvonultató, az emberi viselkedés legsötétebb bugyrait sajátos képi világgal megjelenítő sorozat mindenkiben hagyott valamilyen nyomot, az első évad lezárultával pedig sok rajongóban merült fel a kérdés: mit nézzek a Squid Game után? Van ötletünk.

1. Alice in Borderland

Az Alice in Borderland, vagyis az Alice Határországban egy népszerű japán anime élő szereplős adaptációja. A sorozatban a céltalan gamer, Arisu (Kenton Yamasaki) két barátjával együtt az alternatív Tokióban találja magát, ahol az életben maradásért kénytelenek egy sor szadista játékban részt venni. Erőszakban, akcióban és feszültségben itt sincs hiány.

2. 3%

A 3% című brazil sorozat egy olyan jövőben játszódik, ahol az elit a nyomornegyedektől távol, egy paradicsomi szigeten él. A felsőbb rétegbe csupán a népesség 3%-a kerülhet be, és ehhez 20 éves korukat betöltve a „Kiválasztás”-nak nevezett procedúra során különféle próbákat kell kiállniuk.

3. The Purge

A bűn éjszakája filmeken alapuló The Purge című sorozat az Egyesült Államokba, egy alternatív valóságba kalauzol, ahol minden évben 12 órára legálissá teszik a bűnözést, beleértve a gyilkosságot is. A sorozat a szereplők egy csoportját követi nyomon, amint megpróbálnak életben maradni az éjszakai események során.

4. Santa Clarita Diet

A Santa Clarita Diet, vagyis a Dél-kaliforniai diéta című horror-vígjáték sorozat középpontjában egy ingatlanügynök házaspár áll, akik unalmas, egyszerű életet élnek, egészen addig, amíg a feleség, Sheila Hammond (Drew Barrymore) el nem kezd zombivá változni. Miközben az összezavarodott család megpróbál megoldást találni a helyzetre, őrült kalandokba keverednek.

5. Snowpiercer

A Snowpiercer című sorozat 2026-ban játszódik, közel egy évtizeddel azután, hogy a világ fagyos pusztasággá változott. A történet a maréknyi túlélőre fókuszál, akik egy gigantikus luxusvonaton találnak menedéket, amely körbe-körbe jár a Földön. A Squid Game-hez hasonlóan a sorozat az osztályproblémákat, a társadalmi igazságtalanságokat és a túlélés kérdéseit feszegeti.

6. Kaiji: Ultimate Survivor

A Kaiji: Ultimate Survivor kicsit olyan, mintha a Squid Game anime változata lenne. A főhős, Kaiji itt is egy komoly adósság miatt kerül nagy slamasztikába – bár ez azért szakad a nyakába, mert egy exkollégájának kezességet vállalt –, és kétségbeesetten keresi a kiutat. Végül két lehetősége marad, vagy tíz évet tölt fennálló tartozása törlesztésével, vagy felszáll az Espoir (franciául „remény”) nevezetű szerencsejátékos hajóra, ahol egyetlen éjszaka alatt egyenesbe kerülhet. Az utóbbit választja.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra