Ezt az 5 sorozatot ne hagyd ki a Netflixen

GettyImages-1238168293
Berényi Bianka

A Netfix kínálatában folyamatosan számos újdonsággal várnak, és a tavasszal együtt sok új sorozat is érkezik, melyek közt garantáltan mindenki megtalálja a kedvencét!

A Netflixnél már megszokhattuk, hogy rendszeresen új filmekkel és sorozatokkal kényeztetnek minket, mi pedig nem győzünk válogatni a különböző műfajú különlegességekből. A sorozatok az élet felgyorsult tempója miatt néha még nagyobb népszerűségnek is örvendenek, mint a filmek, így igyekeztünk olyan ajánlót összeállítani, amelyben megtalálhatóak újdonságok és már jól bevált sikerszériák is.

Merész csajok

A sorozat címe megtévesztő lehet, mert a főszereplő karakterekben sokkal több van, mint merészség. A fiatal felnőtt éveikben járó újságírók barátnők is. A legdivatosabb ruhák és frizurák is főszerepet kapnak a sorozatban, de ahogy bontakoznak ki a szálak, egyre mélyebb témákkal szembesülünk. A

társadalmi, pszichológiai, párkapcsolati és kirekesztő témák is felbukkannak az epizódokban, 

így a The Bold Type nem egy új Szex és New York vagy egy Emily Párizsban, még ha elsőre annak is tűnhet.

A Merész csajok sorozat szereplőgárdája: a Netflix egyik legjobb műsora
A Merész csajok sorozat szereplőgárdája: a Netflix egyik legjobb műsoraNino Munoz / Getty Images Hungary

Én, Georgina

A vadiúj sorozat még csak az első évadánál jár, de óriási az érdeklődés iránta. A széria a világhírű focista, Cristiano Ronaldo párjáról, Georgina Rodriguezről szól, aki influenszerként és üzletasszonyként is helytáll a világban. Ronaldo és a modell 2016 óta alkotnak egy párt, de az esküvő egyelőre még várat magára. A sorozat végigvezet minket Georgina mindennapjain, egyfajta Hamupipőke-történet bontakozik ki előttünk a csillogáson és a világutazáson keresztül a modell argentin gyökereiig. Ám a kritikusok szerint túlságosan felszínesen mutatja be az életüket, és emiatt a könnyen felejthető valóságshow kategóriájába esik. 

Cristiano Ronaldo és barátnője, Georgina
Cristiano Ronaldo és barátnője, GeorginaDenis Doyle / Getty Images Hungary

Űrhadosztály 

Az űrben játszódó vígjátéksorozat könnyed szórakozást nyújthat mindenkinek, amire Steve Carell és John Malkovich neve a legnagyobb garancia. A széria már a második évadjával jött ki, és Carell a főszereplés mellett a producerkedésért is felelős, így ez a sorozat az ő bábáskodása nélkül nem jöhetett volna létre. 

Nő a házban szemben az utca másik oldalán a lánnyal az ablakban

A hosszú címmel megáldott sorozat Kristen Bell „ámokfutása”, ugyanis műfaját tekintve egy pszichotrillerről van szó. Anna Fox egy elvált pszichológus, aki agorafóbiája miatt képtelen elhagyni a saját házát, így különböző szenvedélybetegségek rabja lesz és boldogtalan életet él, gyakran a valóságot összekeverve a képzelettel. A sorozat azonban nem igazán veszi komolyan önmagát,

és néha olyan érzésünk lehet közben, mintha a hitchocki hangulatot parodizálná, szándékosan.

A cím szokatlansága sem lehet véletlen, így a folytatás sorsa még kérdéses.

A Vaják

A Henry Cavill főszereplésével készült sikerszéria nemrég tarolt a második évadjával is, ami szinte rögtön rekordnézettséget hozott a streamingszolgáltatónak. A Vaják, melyet részben hazánkban forgattak, egy igazi fantasysorozat, amiben a Trónok Harca, Henry Cavill és az Outlander-széria rajongói is megtalálhatják a kedvencüket. 

Henry Cavill
Henry CavillPablo Cuadra / Getty Images Hungary

A Bridgerton család

A kosztümös sorozatok reneszánszukat élik, gondoljunk csak a Downton Abbeyre, így a Bridgerton családról szóló széria esetében nincs nagyon mit csodálkozni azon, hogy sokáig ez volt a Netflix legnézettebb műsora, amiben az újonc, de szívtipró Regé-Jean Page-nek is szerepe lehetett. A sorozat márciusban érkezett a régóta várt 2. évadával, ahol már nem az a szál lesz a középpontban, melyet az első évadban láthattunk. A sorozat regény alapján készült, így aki olvasta ezeket a könyveket, az tudhatja, hogy az írónő, Julia Quinn minden regényét más karakternek szenteli a családból. Daphne után Anthony életébe pillanthatunk bele.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra