Netflix-titok: Mit tanít az Emily Párizsban című sorozat a 21. századról?

Berényi Bianka

Bár Emily Cooper elsőre egy üresfejű, divatmániás csinibabának tűnhet, bebizonyítja a sorozatban, hogy ő ennél jóval több, és karakterétől a mai 21. századi ember is bátran tanulhat.

Ha nem láttad még az Emily Párizsban második évadát, akkor is nyugodtan elolvashatod ezt a cikket, mert nem spoilerezünk benne! Viszont eláruljuk neked, hogy mit is lehet tanulni a Franciaországban munkát kapott amerikai Emilytől, akit ezzel alaposan bedobtak a mély vízbe, de őt kemény fából faragták és jól megtanult úszni a Netflix sikersorozatában. 

Bátorság

Emily óriási bátorságról tesz tanúbizonyságot, amikor új országba költözik. A kényelem és az ismerősség mindenki által megszokott nyomait hagyja maga után egy olyan helyért cserébe, amelynek nem is beszéli a nyelvét. Az új országban Emily sok mindenen megy keresztül – szakításokon, zavarokon, csalódásokon, szerelmi drámákon, munkahelyi nehézségeken –, mégis kitartó marad. 

Van bátorsága kimondani a véleményét, és kiállni amellett, amiben hisz.

Mindkét tulajdonság elengedhetetlen ahhoz, hogy átjussunk az élet akadályain, és megbirkózzunk mindennel, ami az utunkba kerül.

Hajlandóság a tanulásra

Emily a párizsi költözést egyedülálló növekedési lehetőségnek tekinti. Kihívásként éli meg, és nem fél tőle. Érdekli a kultúra felfedezése, igyekszik egyre jobban megtanulni franciául (mert hamar rájön, hogy ha nem teszi, a franciák elevenen felfalják), és kész tanulni a hibáiból. Az önfejlesztés iránti vágy nagyon fontos a csúcsra jutáshoz. A tanulási hajlandóság megváltoztatja nézőpontjainkat, és jobb emberekké tesz bennünket.

Az Emily Párizsban sorozat népszerűsége az egekben
Az Emily Párizsban sorozat népszerűsége az egekbenStefanie Keenan / Getty Images Hungary
 

Optimizmus

Az egyik tulajdonság, amely kiemelkedik Emilyben az összes többi közül, az a puszta optimizmusa és pozitivitása. Ez a tulajdonság a báj és a boldogság auráját kölcsönzi neki. Sorozatbeli barátnője, Mindy még meg is jegyzi egyszer, hogy honnan van benne ennyi erő, hogy mindig képes mosolyogni. Nem számít, milyen világi drámák történnek körülötte,

Emily higgadtan és józanul fogadja a történéseket, ami belső erőt és tapasztalatot ad neki.

Az ilyen gondolkodásmód olyan erőt adhat számunkra, amely mindenre kihat. A pozitivitás jobbá és eredményesebbé teszi az életet és a kapcsolatokat. Tanuljuk meg Emilytől, hogy néha jobb mosolyogni a dolgokon, aztán persze nem árt megoldani őket.

Nyitottság az élményekre

Emily sok emberrel találkozik, és mindenféle újdonságot szeretne megtapasztalni Párizsban. Kalandvágyó, szeret felfedezni, és szeret túllépni a komfortzónáján. Az ilyen nyitottság gazdagítja felfogásunkat és kitágítja látókörünket. Ezek az élmények teszik felejthetetlenné és különlegessé az életünket. Hiszen ha mindenre nemet mondunk, lehet, hogy egy olyan lehetőséget szalasztunk el, amit örökké bánni fogunk.

Problémamegoldó megközelítés

Ahhoz, hogy az életben, a karrierben vagy a kapcsolatokban sikeresek és eredményesek tudjunk lenni, nélkülözhetetlen a problémamegoldó megközelítés. Nagyon könnyű panaszkodni és hibáztatni. Mégis sokkal jobban járunk, ha ehelyett a megoldásokra törekszünk, kerüljük a felesleges konfliktusokat és kihívásként kezeljük a problémákat. Minél több problémát oldunk meg, annál több készségre teszünk szert. Emilyben lehet látni, hogy minden kihívást lehetőségként kezel. Határozott, és nem nyugszik addig, amíg meg nem oldja a problémát. Törekedjünk mi is erre, és könnyebb és szebb lesz az életünk.

Következtetés

Így, hogy Emily számos nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik és egy örök optimista mosolybomba, még akkor is, ha iszonyúan kínos helyzetekbe kerül épp, láthatjuk, hogy

ha mi is előhívjuk a bennünk élő Emily Coopert, a mi életünk is lehet olyan kalandos és eredményes, mint az övé.

Az ízig-vérig 21. századi sorozat a tökéletes szelfizési tudományon túl megmutatja, hogyan boldoguljunk a mai világban, és hogyan legyünk erősek, miközben az örömökről sem feledkezünk meg. Még Párizs és a jóképű séf sem kell feltétlen hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra