Ez az olaszos rizssaláta langyosan, jó sok zöldséggel a legfinomabb

Rizsből is készíthetsz salátát, amit akár hidegen, akár langyosan is tálalhatsz. A lényeg, hogy ne maradjon másnapra belőle, mert a főtt rizs könnyen romlani kezd. Ha ezt a fogást készíted el, a salátádnak nem sok esélye marad megérni a másnapot – a balzsamecetes paradicsommal, mozzarellával és rukkolával klassz, könnyű fogás lesz belőle. Ha egy kevés hallal ennéd, egy adag tonhalkonzervet is keverj bele.

Ízesítsd kedvenc zöldségeiddel és fűszereiddel.
Ízesítsd kedvenc zöldségeiddel és fűszereiddel.intraprese

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 marék rukkola kissé összevágva
  • 2 adag rizs
  • 1 tk. vaj
  • 1 kis pohár Marinara-szósz
  • 10 deka morzsolt kecskesajt a tetejére
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 2 ek. mascarpone
  • 3 darab hámozott, balzsamecettel meglocsolt paradicsom felkockázva
  • 1 szál zeller felkockázva
  • 0.5 darab kígyóuborka felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst, majd keverd el a vajjal, és ha langyosra hűlt, sorban a többi alapanyaggal. Ha ezzel megvagy, fűszerezd és szórd meg a kecskesajttal.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek