Csirkés-édesburgonyás rizottó – az egyik legjobb dolog, ami a rizzsel történhet

És ami még jobb, hogy a tegnap sült, maradék csirkét is felkockázhatod bele, azzal is tökéletes lesz a végeredmény!

Egy vagon parmezánnal még finomabb.
Egy vagon parmezánnal még finomabb.haoliang

Hozzávalók

  • 1 nagy bögre rizottó rizs
  • 2.5 bögre alaplé
  • 2 nagy ek. vaj
  • 30 dkg édesburgonya felkockázva
  • 2 kisebb szelet készre sült csirkemell
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 8 dkg reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

1. Tedd egy párolóba a felkockázott édesburgonyát, majd párold meg. 

2. Ha ezzel megvagy, a vaj felében pirítsd meg kicsit, és alaposan fűszerezd. (Ha püréként szeretnéd a rizottóba tenni, akkor pürésítsd még melegen.)

3. A rizst a vaj másik felében pirítsd 5 percen át, majd folyamatosan adagolva és kevergetve add a rizshez az alaplevet, amíg krémesre puhul.

4. Ha ezzel megvagy, add hozzá az édesburgonyát, az összevágott húst, és melegítsd össze. 

5. Friss parmezánnal (és ha van otthon, bazsalikommal) a tetején tálald. 

kapcsolódó Meleg saláták, hogy a hideg napokon is egészséges maradj
Meleg saláták, hogy a hideg napokon is egészséges maradj

Kolbásszal, dióval és babbal támadnak a téli vitaminbombák.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

február14., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

február11., 06:32

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

február10., 06:24

Mustra