Endrei Judit, Tamási Eszter, Kiskalmár Éva – emlékszel még ezekre a tévébemondónőkre? Retró kvíz!

A hatvanas és kilencvenes évek között a tévé uralta a nyilvánosságot. Ahogy egyre több lakásban vált szériatartozékká a világító doboz, úgy lettek a tévéműsorok állandó szereplői jó ismerőseink, kis túlzással családtagjaink.

A tévébemondónők (és tévébemondók, akikről egy későbbi kvízben még teszünk majd fel keresztkérdéseket), akiket estéről estére jó ismerősként köszöntöttük, saját koruk celebritásai voltak – igaz, esetükben ehhez azért valódi tartalom és szakmai minőség társult. 

Tudtad, hogy az első magyar tévébemondónő, Táncsics Marika közkedvelt és tehetséges színésznő is volt, ráadásul az 1848-as forradalom alatt kiszabadított politikussal való névrokonsága sem véletlen: Marika Táncsics Mihály leszármazottja volt? Igaz, elsősége azért nem teljesen egyértelmű, az Arcanum blog adatai szerint négy legelsőnk is volt, mert hasonló állítást lehetett olvasni Takács Marikát, Mednyánszky Ágiról és Tamási Eszterről is, a két ősbemondóként pedig Takács Marikát és Tamási Esztert tartja számon a közvélemény. 

És te? Emlékszel még bármelyikükre? Kvízünkkel most tesztelheted a tudásod.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Tetszett a retrózás? Ülj fel a nosztalgiavonatra a többi kvízünkkel is!

Oszd meg másokkal is!
Mustra