Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé.
Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé.Wail Aldukhairy

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb szelet csirkemell
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér, kardamom
  • 1 csipet szeletenként barna cukor
  • 15 deka zsemlemorzsa
  • 2 közepes darab tojás enyhén felverve
  • 3 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát töltsd három szélesebb tálba. 

A húst ne klopfold ki tülságosan, épp csak annyit igazíts rajta, hogy a szeletek egyenletes vastagságúak legyenek, majd fűszerezd (enyhén).

Ezeket után forgasd meg a szeleteket a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában, és közepes lángon, bő, forró olajban 7-10 perc alatt süsd készre. Pihentesd 5 percen át, és már tálalhatod is. Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé. 

kapcsolódó Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?
Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?

Elég meglepő étrend, főleg ahhoz képest, hogy szakácsai bármit elkészítenének neki.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás spenótos csirke – egy nagy adag olvadt sajtot is keverj bele!

Ha a végén mozzarellagolyókat is adsz ehhez a fokhagymás-spenótos fogáshoz, még finomabb lesz a mellé kínált házi tészta tetején. Ha a tésztának nem vagy a rajongója, süss mellé édesburgonyát, vagy tálald fűszeres rizzsel!

november26., 07:04

Könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

november25., 07:32

Sajtos-brokkolis tészta jó sok sajttal és házi, fokhagymás morzsával

Ha imádod a sajtos tésztát, és szeretnéd egy kicsit egészségesebb változatban kipróbálni, készítsd egy nagy adag párolt brokkolival vagy karfiollal. A fokhagymás házi morzsát ki ne hagyd a tetejéről!

november25., 07:04

Fokhagymás szerecsendiós garnéla – lila burgonyából készült hercegnőburgonyával lesz a legkülönlegesebb

Nagyon látványos és szupergyorsan elkészíthető recept, amit akár hétvégén, akár az ünnepek valahanyadik napján is összedobhatsz. Ha lila színű burgonyából csinálsz mellé pürét vagy hercegnőburgonyát, nem dolgozol vele többet, mégis egy fenszi, különleges fogásnak tűnik majd a tányéron.

november24., 07:30

Csirke narancsos-mascarponés változatban

Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.

szeptember11., 12:52

Picadillo burgonyásan – jó sok erős paprikával a tetején a legfinomabb

Ha már az alapanyagokat előkészítetted, nem sok dolgod lesz ezzel a finom egytálétellel, maximum annyi, hogy amint megsült, néhány erős paprikát is vágsz a tetejére.

augusztus26., 12:52

Mustra