Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

Szezámmaggal és csilipaprikával tálald.
Szezámmaggal és csilipaprikával tálald.Edwin Tan

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag főtt ramentészta
  • 20 deka fagyasztott spenót
  • 6 deci forró alaplé
  • 4 darab tojás
  • 2 ek. szezámolaj
  • 4 ek. zúzott fokhagyma
  • 4 ek. szójaszósz
  • pirított szezámmag és friss csilipaprika a tetejére
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az olajban süsd össze a spenótot a fokgagymával, ízesítsd és kanalazd a tányérok aljára. Erre mehet az elkészült tészta, majd arra a szójaszósszal ízesített, forró alaplé. A tojást egy külön lábasban készítsd el buggyantott tojásként, majd azokat is tedd a tetejére. Szezámmaggal és csilipaprikával a tetején tálald. 

kapcsolódó 5 különleges, kevert süti, amit alig fél óra alatt összedobsz
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

október24., 14:04

Baconös-spenótos tészta – egy nagy adag füstölt sajtot is olvassz a tetejére!

Gyors, olcsó és nagyon hamar elkészül ez a finomság, amibe ha jó, aromás füstölt sajt kerül, akkor még talán azok is megbocsátják az egészséges összetevőket, akik nem éppen spenótrajongók a társaságban.

augusztus21., 10:44

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

szeptember8., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Tészta csípős garnélával és paradicsommal

Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.

augusztus29., 12:52

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Mustra