Extra gyors bolognai pásztorpite – kedvenc bolognai ragunk új ruhában

Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.

Sajttal és anélkül is finom.
Sajttal és anélkül is finom.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

A burgonyás réteghez

  • 40 deka burgonya
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió

A raguhoz

  • 1 darab reszelt répa
  • ízlés szerint só, bors, friss oregánó, bazsalikom
  • 1 darab apróra vágott zellerszár
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 3 darab zúzott fokhagyma
  • 40 deka darált hús
  • 1 tk. barna cukor
  • 2 nagy ek. paradicsompüré
  • 4 közepes darab hámozott paradicsom kockákra vágva
  • 1 nagyobb tk. liszt
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát főzd meg, majd krémesítsd és keverd el a vajjal és az ízesítőkkel. A tejszínt a liszttel keverd el. 

A vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd mehet hozzá a hús, és ha az kifehérdett, az összes többi szükséges alapanyag. A tejszínes keveréket csak a legvégén add hozzá, majd ha kicsit besűrűsödött, kanalazd egy jénai aljába. Arra mehet a burgonya, majd adj neki a sütőben 10-15 percet. Ha sajtosan szeretnéd, a reszelt trappistát a két réteg között rejtsd el. 

Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal

Egy falat almával és nektarinnal is remek a kéksajt, ahogy a sajtok legtöbbje, de ha egy kicsit kreatívabban használnád fel, most figyelj!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Így hagyd ki a burgonyát belőle! Pásztorpite gombával és szerecsendiós karfiollal a tetején

A pásztorpite a hús-krumpli kombó egyik egyszerű, de látványos változata, ami karfiollal készítve és a hús mellett egy kis gombával feldobva még finomabb lesz, mint az eredeti.

2020. február16., 11:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

2021. október23., 09:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek