Padlizsános-baconös taco – jó sok friss zöldséggel a legfinomabb

Percek alatt elkészül, és ha nincs otthon ropogós tacohéj, csak dobj össze néhány tortillalapot egy kevés lisztből, vízből egy kis olajjal és sóval. Pihentesd egy kicsit, majd süsd készre szárazon, egy giganagy palacsintasütőben.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag tortillalap vagy tacohéj
  • 2 közepes darab padlizsán
  • 10 deka bacon felkockázva
  • 1 nagyobb darab avokádó felkockázva
  • 0.5 pohár tejföl
  • 0.5 darab lime leve és héja (a töltelék tetejére)
  • a tetejére Sriracha ízlés szerint
  • 4 közepes darab hámozott paradicsom összevágva
  • ízlés szerint só, bors, kömény, barna cukor, fahéj, római kömény, paprika
  • 1 nagyobb darab lila hagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Szurkáld meg villával a padlizsánokat, majd süsd puhára mindegyiket a sütőben. Villával kapard ki a közepüket, mintha csak egy pulled pork alapanyag lenne, majd fűszerezd alaposan. Egy kis olajjal újra tedd a sütőbe 10 percre, közben süsd meg a baconkockákat. Ezek után töltsd meg a tacót, és tálald csípős szósszal a közepén. 

kapcsolódó Meg fogod köszönni magadnak, ha elkezdesz rendszeresen fokhagymát enni
Meg fogod köszönni magadnak, ha elkezdesz rendszeresen fokhagymát enni

Na jó, ebből tényleg mindennap kell ennünk. Elmondjuk, miért.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Mexikói hangulatban: nachos sok olvadt cheddarral és darált húsos raguval

A jalapenóval, sajttal és hússal megpakolt tortillalapok vagy csipszfalatok tökéletes vacsorává állnak a sütőben össze egy-egy pohár vörösbor mellé. Darált hús és olvadt sajt is van benne – tényleg már csak egy sajttortaréteg kéne a tetejére ahhoz, hogy ez legyen A Tökéletes Fogás.

2020. június6., 06:00

Még egy egészséges és gyors mexikói: spenótos quesadilla cheddarral

Amióta durum- és teljes kiőrlésű liszttel készült tortillalapok is beszerezhetők, nincs akadálya annak, hogy egy gyors és viszonylag egészséges mexikói melegszendvicset összedobjon az ember egy nagy adag fokhagymás spenóttal és egy aprócska falat (= gigaadag) érett, reszelt cheddarral.

2020. január30., 11:20

Ananászos-csirkés ramentészta mogyoróval, zöldhagymával és krémes mogyorószósszal

Egy gyorsan grillezett csirkeszelet mellett tökéletes ez az ananászos-csilis finomság, amit mindenki imádni fog, aki szívesen kipróbál izgalmas gasztrokülönlegességeket.

szeptember18., 11:24

Paradicsomos halloumiburrito – tökéletes, könnyű ebéd, amit a munkahelyedre is elvihetsz

Néhány perc alatt egyszerűen grillezhető sajtféle a halloumi, amit akár gomolyával, vagy ha nem akarod sütni, akkor fetával is helyettesíthetsz.

2020. január13., 12:27

Mustra