Feltörték a népszerű pénzügyi szolgáltatást: sürgős lépéseket javasol az OTP

GettyImages-1217463785

Támadás érte kedden este a népszerű Simple fizetési rendszert. Az OTP válaszul felfüggesztette az érintett fiókokat.

A pénzintézet sajtóhírekre reagálva megerősítette: „nem OTP-s felület(ek)en eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal digitális adattolvajok robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját valóban feltörték, és megváltoztatták a regisztrált e-mail-címeket.”

A tájékoztatásban egyúttal arra is felhívták a felhasználók figyelmét, ha az OTP Simple alkalmazásban ugyanazt a jelszót adták meg, mint más fiókok esetében, akkor az adattolvajok most azokat is fel tudják törni.

Ezt kéri az OTP, ha feltörték a Simple-fiókodat

Az OTP szerint „az alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC-kódjainak hiányában a feltört fiókokból fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt”. A Simple az érintett fiókokat haladéktalanul blokkolta, megjegyezve, hogy a felhasználók

a bankkártyáikat egyéb, Simple-ön kívüli módokon továbbra is zavartalanul tudják használni.

A bank már elkezdte megkeresni azokat, akiknek zárolták a fiókját. Tőlük azt kérték, hogy fiókjuk használatához módosítsák jelszavukat (kiemelve, hogy ne állítsanak be korábban vagy más szolgáltatásban már használt jelszót), majd oda belépve ismételten rögzítsék bankkártyaadataikat.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra