Okosabb vagy, mint egy ötödikes? Most történelemből vizsgázhatsz!

GettyImages-1324060025

Az ötödikes történelemanyag kifejezetten izgalmas és változatos időintervallumot dolgoz fel, nem véletlenül kedvence sok felsősnek az ilyenkor még érdekes történetekkel színesített, izgalmas kalandokat, csatákat elbeszélő tantárgy.

Kora ókor és az emberi társadalmak fejlődése, mindennapi élet a középkori városban vagy épp kolostorban, a kalandozó magyarok hadicselei – az ötödikes történelemanyag tele van izgalmasabbnál izgalmasabb, a mai kor gyerekei számára is inspiráló és átélhető eseményekkel.

Persze felsőben azért már muszáj tanulni is, és van egy-két olyan ismeret, amiről már a korábbiaknál pontosabban kell számot adni. Tanév eleji kvízsorozatunk utolsó részében most történelemtudásodat teszteljük, hogy kiderüljön, tudsz-e annyit – esetleg többet –, mint egy ötödikes.

A kérdések összeállításánál ezúttal is a 2020-as NAT-hoz hangolt, az NKP oldalon elérhető tankönyvcsalád vonatkozó kötetét vettük alapul.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Felkészültél?

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra