Megy még az ötödikes irodalom? Kvízünkkel kipróbálhatod!

Sokszor hallunk arról, milyen életidegen kötelező olvasmányokkal kell hadakozniuk a mai kor iskolásainak. Az ötödik osztály viszont ebből a szempontból még kegyelmi állapot. Nincs olyan ötödikes, akit ne villanyozna fel Kukorica Jancsi vagy Nemecsek története. Az már persze más kérdés, hogy több évtizedes távlatból mire emlékszünk, ha az ötödikes irodalom van terítéken.

Szeptemberi kvízsorozatunk második részében a múltkorinál jóval barátságosabb tantárggyal, az irodalommal folytatjuk. Jó, persze ez nézőpont kérdése: nekem mindig jobban tetszettek a betűk, mint a számok, bátyámat viszont például a világból lehet kikergetni metaforákkal, alliterációval és az obligát kérdéssel: Mire gondolt a költő?

Nem igaz viszont az a széles körben elterjedt nézet, hogy az irodalom mint tantárgy csak rizsa. Már az ötödikes tananyagban is jócskán vannak ugyanis nagyon pontosan számonkérhető ismeretek. Ilyenekből válogatunk az ötödikes újgenerációs tankönyvből. Lássuk, hogy boldogulsz velük!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra