5 színpompás őszi kirándulóhely, ahol biztosan bámulatba ejt a táj

GettyImages-1282534726

Az őszi színekbe öltöző táj látványát kár lenne kihagynod. Mutatunk 5 gyönyörű kirándulóhelyet, ahová most különösen érdemes ellátogatnod.

Egy frissítő séta a szabadban jót tesz a testednek és a lelkednek is. Érdemes kihasználnod a lehetőséget, és még addig felkerekedned, amíg nem fordul igazán hűvösre az idő. Magyarország bővelkedik a szebbnél szebb kirándulóhelyekben, ezért a lehetőségek száma szinte végtelen. Itt egy szubjektív lista arról, hogy mi az az 5 hely, ami ősszel is a legszebb arcát mutatja.

1. Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

A Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert hazánk legnagyobb arborétuma, melynek 27 hektáros területén közel 13 ezer növényfajt és fajtát mutatnak be. Aki egyszer felkeresi, azt biztosan magával ragadja sajátos hangulata: dús növényzetével, zegzugos ösvényeivel, mesebeli tórendszerével és hidacskáival mindig csodásan fest, az őszi színek pedig csak tovább növelik varázsát.

„A romantikus hangulatot fokozta a patak partjára épített vízimalom – ezt a II. világháború előtt itt forgatott film címe után ma is »zenélő malomnak« hívják. A romantika jegyében készült a Ferenc-halom nevű domb, a Sziklás-tó a pompás vízeséssel és a barlangszerű alagút, miként a szigeten elhelyezett gótikus műromok is” – írja róla a Wikipedia.

Ha ott jársz, ne hagyd ki az egzotikus növények bemutatására szolgáló trópusi pálmaházat és kaktuszházat sem.

2. Dobogókő

A Budapesttől 25 kilométerre, a Dunakanyar szívében található Dobogókő az ország legszebb kirándulóhelyei közé tartozik. Legismertebb pontja a kilátó, vagyis a névadó Dobogó-kő, amelyről 699 méteres magasságból élvezheted a távolban kanyargó Duna és a környező erdők őszi színekben pompázó látképét, sőt megpillanthatod a Vadálló-köveket, a Prédikálószéket és a Rám-hegyet is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra