A vörös szőnyeg mindent kibír - a legbizarrabb ruhák az Oscar-díj-átadón

GettyImages-173153146

Egy díjkiosztó soha nem csak a díjakról szól. A show hónapokkal az esemény előtt kezdődik a ruhaköltemények megálmodásával. De van olyan álom, amely rémálommá fajul. Ráadásul, az életben egész máshogy mutat valami a munkahelyi menzán, mint a kifutón vagy a vörös szőnyegen, ezért bánjunk óvatosan a vörös szőnyegről vett öltözködési tippekkel!

Kíváncsi tekintetek milliói szegeződnek a celebekre az évnek ebben a szakaszában, vagy puszta érdeklődésből, vagy egy világjárvány, esetleg egy háború által kiváltott félelmek és szorongások előli figyelemelterelésből. Olykor még ötleteket is igyekszünk meríteni egy-egy eltalált színkombináció, merész formavilág vagy előnyös szabás esetében, de sokszor ajánlatosabb abból kiindulni, hogy mit NE próbáljunk ki belőle otthon, vagy legrosszabb esetben is CSAK otthon.

Haspánttrend

Mazsolázgatva a mögöttünk álló esztendő vörös szőnyeges eseményeinek legjellegzetesebb öltözékei között, néha bizony leesik az állunk. Olyan, mintha ezeknek a hölgyeknek is valamije le akarna esni, és fel kellene kötözni pántokkal. Legalábbis, ruhának kevésbé tekinthetőek ezek a szalaggyakorlatok, amik dominajelmezzé lényegülnek viselőjükön, miközben levéve, a szekrényben valószínűleg nem sokkal többek pár méter pántnál. Esetleg egy fekete szűk szoknya hozzá. Nem térd alá érő, hanem valahol ott kezdődő.

Óvatosan rekonstruáljuk ezeket a darabokat, és főleg arra vigyázzunk, milyen alkalomkor viseljük
Óvatosan rekonstruáljuk ezeket a darabokat, és főleg arra vigyázzunk, milyen alkalomkor viseljükGetty Images

A tervezők inspirációi valahol a gyászstrandruha és a Pókember-lány verziója között lehettek. Persze, van az az alak, amin nagyon jól mutat, de lehet, hogy talán akkor sem érdemes vele kintebb jönni a hálószobánál.

Miközben dívik a dominatrend, mellette párhuzamosan lágyabb húrokat is pengetnek az érzelgősebb, romantikusabb világra vágyók szívéhez szólva. Itt nem csak a motívumvilág, a fazon is a romantikára hajaz.

Virágba borul a vörös szőnyeg
Virágba borul a vörös szőnyegGetty Images

A buján burjánzó tüllszoknya habcsók fazonja vagy a buggyos ujj, mind a királylányos álom esztétikáját idézik. Ez persze nem silányítja emészthetővé a művirágmennyiséget, amely a sarki kínai üzlet selyemvirágosztályát megszégyenítő választékot vonultat fel, de kétségtelenül üde és szemet gyönyörködtető változatosságot kínál a bikinifelsőkhöz felhúzott szűk hosszú szoknyák világában.

Kiegészítők

A természet mindig is a művészetek fő inspirációjaként szolgált, elég a szecesszióra gondolni vagy a fentebbi, virágkötészetileg is kihívást jelentő kompozíciókra. De a természet elemei máshogy is visszaköszönhetnek, például az ékszerekben.

Természet inspirálta ékszerköltemények
Természet inspirálta ékszerkölteményekMarc Piasecki / Getty Images Hungary

Nehéz megállapítani, hogy egy fejjel lefelé terjeszkedő fát mintáz-e vajon e látványos darab, vagy a két tüdőlebeny elevenedett meg 3D-ben aranyszínű változatban, mindenesetre, ha hasonló áttört bizsu kiegészítőben gondolkozunk, ne felejtsünk alá ruhát is venni. Ami a vörös szőnyegen megengedhető, és jól mutat, az máshol általában nem igen értelmezhető, például szülői értekezleten, nagybevásárláskor, de még egy üzleti vacsorán is alig. 

Lábbeli

Nehezéknek is alkalmas lehet
Nehezéknek is alkalmas lehetJuan Naharro Gimenez / Getty Images Hungary

A viselet kiemelt része a lábbeli. Egy rosszul megválasztott cipő bekavarhat az egész megjelenésnek, más esetben egy üde választás kellően fel tud dobni egy lagymatagabb kompozíciót is. Nem pontosan tudom, ebben az esetben melyikről van szó az említett lehetőségek közül, netán valami komolyabb probléma van a háttérben, amiről nem tudunk, mindenesetre ezt a lábbelit az esős évszakban rizsföldeken tudom elképzelni, vagy valamilyen kerti munka elvégzésére nyári zápor után. Masszívabb anyagból készítve szeles időben nehezékként is szolgálhat vékony hölgyeken, és nem kell többé aggódni, hogy elfújja őket a szél.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra