Tudod, mit jelentenek valójában ezek az orvosi kifejezések?

GettyImages-493216555

A focihoz és a politikához mindenki ért, ezt már megszokhattuk, de olyan jóízűen sztorizgatunk egészségügyi témákban is komoly szakkifejezésekkel dobálózva, mintha legalábbis orvos doktorok lennénk magunk is. Szarkóma, decubitus, anorexia, demencia stb. – vajon, tényleg képben vagyunk, melyik orvosi jelenség mit takar igazából?

Aritmia, fibrózis, metastasis: értjük egyáltalán a diagnózist? De nemcsak a rendelőből kijövet latolgatjuk, mi lehet a papírra írva, hanem a hétköznapi életben is gyakran alkalmazunk olyan szófordulatokat, melyek valós és létező betegségre utalnak: rosszmájú, idegtépő, szívszorongató, agybaj vagy szívroham. Mit jelentenek tulajdonképpen?

Jó válaszolgatást, és főleg jó egészséget kívánunk!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess tovább!

Értékelés:

0–3 találat: A szívroham kerülget! Remélem, ennek az eredménynek az az oka, hogy nem találkoztál még sok betegséggel életedben. Kívánjuk, hogy maradjon is így!

4–7 találat: Megáll az ész! Egész jó tippek, reméljük, nem tapasztalatból ismered e jelenségeket.

8–10 találat: Az agyam eldobom! Aki ennyire képben van, az biztos nagyon tud is vigyázni magára. Gratulálunk, és jó egészséget kívánunk e kiváló eredmény mellé!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra