Vendégvárás mesterfokon: olívás-mascarponekrémes mártogatós

Még egy vendégváró, amit éppen annyira tálalhatsz néhány csomag grissini mellett, mint amennyire illik kiflifalatkák tetejére egy-egy apró falat aszalt paradicsommal megkoronázva. Ha mozzarellagolyókat is teszel rá, akkor egy fogpiszkálóval érdemes átszúrnod, hogy az olívás tornyok biztonságosan álljanak.

Zöld és fekete olívából is készülhet.
Zöld és fekete olívából is készülhet.margouillatphotos

Hozzávalók:

  • 10 dkg szardellával töltött zöld olíva
  • 4 dkg fekete olíva
  • 10 dkg mascarpone
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 5 dkg durvára tört mandula
  • 2 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

1. Egy aprítógépben törd össze az olívákat a lehető legapróbbra.

2. Keverd el a többi szükséges alapanyaggal és fűszerekkel. 

3. Adj neki még néhány másodperc keverést, majd tedd a hűtőbe fél órára. 

kapcsolódó 10 karácsonyi sütemény, ha a bejgli mellé kéne még valami
10 karácsonyi sütemény, ha a bejgli mellé kéne még valami

Egyszerűbbeket választottunk, hogy legalább ezzel ne legyen sok a dolog.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ropogós, fűszeres, görög csirkesaláta – kiadós és nagyon finom

Grillezz mellé joghurtos-citromos csirkét, szórd meg fokhagymás krutonnal, és tökéletesen elég lesz vacsorára.

január23., 06:32

Sűrű és omlós finomság – így lesz a legfinomabb a chocholate chip cookie, az eredeti csokis keksz!

Akár fagyaszthatod is, mert reggel felolvasztva, egy nagy pohár kávé mellett nincs is ennél hedonistább reggeli.

január21., 06:24

Ez a legfinomabb vegán fogás: sült növényi sajt grillezett csilis-mézes ananásszal

Hogyha szeretnél egy kicsit egészségesebb fogásokat enni így az ünnepek után, de nem mondanál le a legfinomabb ízekről, ezt a remek sajtos receptet készítsd el!

január14., 06:32

Vegán januárban gondolkodsz? Dobd össze ezt az ananászos-mogyoróvajas ragut, imádni fogod!

Szeretjük mi a répa–hummusz kombót is, de ha igazán profi változatban űznéd a vegánságot, ezt a remek, kicsit édes és csípős szószt tálald egy nagy adag párolt rizs tetején!

január10., 06:24

Heti kedvenc receptünk: palacsinta aszalt szilvás raguval és fahéjas tejföllel

A szilvás gombóc hangulatú palacsinta az egyik kedvencünk.

január24., 06:24

Vegán január diétásan: isteni kuszkuszsaláta jó fűszeresen, aranymazsolával

Magában is laktató, de akkor is remek, ha egy nagy szelet vegán sajtot grillezel hozzá, vagy épp szejtánt rántasz ki mellé.

január12., 06:24

Mustra