Első lépésben tedd fel a tészta főzővizét egy kis sóval. Bármilyen olasz fajtát használhatsz a pennétől a fussiliig. Amíg a tészta fő, a zöldségek is elkészülnek.
Hozzávalók 1 személyre
- 1 marék olasz tészta adagonként
- 1 kisebb darab cukkini
- 1 kisebb darab padlizsán
- 1 darab lilahagyma
- darab aszalt paradicsom
- ízlés szerint parmezán vagy grana padano sajt
- 4 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint olasz fűszerek
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Tedd a grillrácsra a szeletekre vágott cukkinit, padlizsánt és a karikára vágott hagymát. Nem kell sokáig sütni, a legjobb, ha ress marad minden zöldség. Ezek után vágd falatnyi darabokra a zöldségeket, majd sózd és borsozd őket. Ekkor mehet hozzá az aszalt paradicsom és az olasz fűszerek is.
Ha megfőtt a tészta, keverd össze a zöldségekkel. Tálaláskor adj hozzá egy jó adag balzsamecetet és a sajtot. Megteheted előbb is, csak akkor nem lesz valami szép a salátád – a sötét balzsamecet mindent beszínez, nem mintha ez az ízén bármit is változtatna.
Nyáron hidegen és másnap is isteni. Húsevők számára köretnek is remek. Ha már be van kapcsolva a grill, dobj be egy-egy szelet csirkét, így a család húsrajongó tagjai sem maradnak éhen.