Ez az olasz grillzöldségsaláta hidegen és melegen is tökéletes

A legjobb, ha van otthon egy grill-lapod vagy kontaktgrilled, amibe a zöldségeket nagyobb darabokban beteheted, így pillanatok alatt megsülnek, minimális olajjal.

Első lépésben tedd fel a tészta főzővizét egy kis sóval. Bármilyen olasz fajtát használhatsz a pennétől a fussiliig. Amíg a tészta fő, a zöldségek is elkészülnek. 

Csak a végén add hozzá a balzsamecetet és a sajtot.
Csak a végén add hozzá a balzsamecetet és a sajtot.haoliang

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 marék olasz tészta adagonként
  • 1 kisebb darab cukkini
  • 1 kisebb darab padlizsán
  • 1 darab lilahagyma
  • darab aszalt paradicsom
  • ízlés szerint parmezán vagy grana padano sajt
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint olasz fűszerek
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a grillrácsra a szeletekre vágott cukkinit, padlizsánt és a karikára vágott hagymát. Nem kell sokáig sütni, a legjobb, ha ress marad minden zöldség. Ezek után vágd falatnyi darabokra a zöldségeket, majd sózd és borsozd őket. Ekkor mehet hozzá az aszalt paradicsom és az olasz fűszerek is.

Ha megfőtt a tészta, keverd össze a zöldségekkel. Tálaláskor adj hozzá egy jó adag balzsamecetet és a sajtot. Megteheted előbb is, csak akkor nem lesz valami szép a salátád – a sötét balzsamecet mindent beszínez, nem mintha ez az ízén bármit is változtatna.

Nyáron hidegen és másnap is isteni. Húsevők számára köretnek is remek. Ha már be van kapcsolva a grill, dobj be egy-egy szelet csirkét, így a család húsrajongó tagjai sem maradnak éhen.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek