Így varázsold őszre trendivé nyári ruhatárad

GettyImages-1403901551

Még nincs szívünk teljesen leváltani, téli álomra küldeni a nyári göncöket, és előbányászni a nagy kötött pulcsikat és bunducokat. Talán még felesleges is lenne, de azért már hűvös a nyári ruha, és az őszhöz sem passzol. Keep calm and stay trendi, van megoldás! Mutatunk pár aktuális trendkompatibilis tippet, amivel még hordhatod nyári kedvenceidet, de a 2022/23-as őszi–téli divatnak is tökéletesen megfelelsz majd.

A legnagyobb márkák, divatdiktátor tervezők és legnevesebb kifutók ajánlásaiból válogatva adunk pár tanácsot, hogy mielőtt kellő lelkierőt gyűjtve kiszortíroznád a nyári habos-babos repkedő muszlinruhákat, ujjatlan trikókat, miniszoknyákat és egyebeket, még adhass nekik egy menő esélyt az ősszel. Így még elodázható lesz a hatalmas pakolási hadművelet, és passzolni fogsz az aktuális irányzatokhoz is, közben kedvenc ruhadarabjaidnak új értelmezést adsz, változatos és önazonos maradhatsz.

„Jó bőr”

Akár valódi, akár mű, vagy vegán bőr, most hasítani fog megint. Jó ötlet nem elásni még a pilinga, vékony, selymes vagy átlátszós muszlinruhácskákat, mert egy bőrdzsekivel, vagy miniruha esetén tunikának használva egy bőrnadrággal egyszerűen trendivé és őszivé teheted. Ha a dzsekis megoldást választod, jól passzolhat hozzá a jó kislányos szandálka helyett egy bőr- vagy lakk-, legalább félmagas szárú bakancs. Egy kicsit hozzávadítja a megjelenést a bőrdzsekihez, ami akár szegecselt is lehet, a neopunk úgyis beúszik a képbe nemsokára.

Mindez előadható valódi, mű vagy vegán bőrből is
Mindez előadható valódi, mű vagy vegán bőrből isFoc Kan / Getty Images Hungary

Trikó

Elsősorban a fehér, ujjatlan trikó, aminél, valljuk be, kevés egyszerűbb ruhadarab létezik, marad a porondon ősszel is. Mondjuk, egyszerűségénél fogva kétségtelenül szuperül variálható, mert szinte mindent ki lehet belőle hozni. Az a fajta esztétika is illik hozzá, amit egy cool és szexi, retró Marlboro-hirdetésben is el tudnánk képzelni, a porzó highway mellett kis farmersortban, veszkócsizmában és fehér atlétatrikóban tankoló, természetesen makulátlanul belőtt hullámos haját dobáló csajjal. De ha egy bomber tipusú dzsekit dobunk rá, átmenetit főleg, akkor aztán igazán belesimulunk a szezonra diktált trendekbe, aminek a bomber nagy visszatérője lesz gizda, vad és elegáns változatban is.

A bomber jellegű dzsekik sokféle stílusban tarolnak most
A bomber jellegű dzsekik sokféle stílusban tarolnak mostDominique Charriau / Getty Images Hungary

Mini

A nyári miniszoknyák se kezdjenek még téli álmot aludni, főleg, ha van köztük rakott, iskolai egyenruhára emlékeztető. Azt már csak az fokozhatja aktualitásban, ha kocás és szőtt anyagból van, de a kulcs a mini. Ez is jól mutat ősszel bakancshoz, akár magasabbra húzott zokni mellett is, de egy csizma is szexissé teszi. A kis kosztümök is igyekeznek vissza a divatba, a Chanel-esztétikát újraálmodó szövetszettek kockás és homogén változatokban itt kopogtatnak már az ajtón, vagyis te is tuti fel tudod akár egy ilyen blézerrel is dobni a sima miniszoknyát is, ami színben harmonizál, vagy annyira elüt, hogy az már üdítő.

Elég mini, eléggé elüt, mégis működik… Getty Images Hungary
Elég mini, eléggé elüt, mégis működik… Getty Images HungaryDaniele Venturelli

Fűző

Tipikusan nyári vagy alkalmi darabok a pánt nélküli fűzők, melyek a legnagyobbak ajánlásai alapján most az őszi viseletek közé is beférnek. Mi sem egyszerűbb, mint alá venni egy hosszú ujjú pólót, vagy egy blúzt, esetleg inget, ami teljesen más megjelenést kölcsönözhet egy már régebbi darabnak is. Ha ingblúzra esik a választás egy fűző alá, akkor tovább lehet a hatást fokozni egy klasszikus nyakkendővel. Ez az egész mehet a rakott miniszoknya és bakancs fölé, vagy egy (mű)bőr nadrághoz akár. Persze, egy elegáns brokát-, csipke-, bársony-, vagy selyemcorsé alá vehetünk csipke- vagy szintén selyemblúzt, és akkor az alkalmi jelleget hangsúlyozzuk majd vele egy őszi színházba menős estén például.

Ezt még férfiember is bevállalja, mint Lenny Kravitz a 2022-es MET-gálán
Ezt még férfiember is bevállalja, mint Lenny Kravitz a 2022-es MET-gálánJeff Kravitz / Getty Images Hungary

Színek, minták

Ha van Barbie-rózsaszín a nyári motyók között, na, azt el ne tedd! Sőt, tedd inkább a sor elejére, hogy olyankor is eszedbe jusson, amikor egyébként ősszel nem is viselnéd. Most nagyon is lehet, sőt javallott, ezt most többen is sugallják a legnagyobbak között, tetőtől talpig monokróm rózsaszín szerkókat szorgalmazva, s ezzel új hangulatot adva ennek az évszaknak.

Mini is, Chanel jellegű is, de leginkább rózsaszín!!!
Mini is, Chanel jellegű is, de leginkább rózsaszín!!!Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images Hungary

A leopárdmintás nyári holmi is jöhet a kedvenc ősziek közé átmenekítve.

Pulcsival ősziesített, mini és leopárd. Naná, hogy bőrcsizmával!
Pulcsival ősziesített, mini és leopárd. Naná, hogy bőrcsizmával!Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images Hungary

Ráadásul nemcsak a klasszikus színváltozatokban, hanem a fekete-fehér tesó is állatira hatásos lesz, és ez nagyon jól kombinálható is, szóval maradjon elöl, és bújj bele ősszel is bátran, épp csak egy kicsit téliesítve!

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra