Alapkvíz irodalomból: melyik kötelező olvasmány női főszereplői ők?

2020-12-26 14 34 45-Éld át Te is a Matula fegyelmét Abigél ruháj

Ha készítenénk egy mérleget, megdöbbenve tapasztalnánk, hogy a legtöbb kötelező olvasmánynak férfi főhőse van. A nők leginkább mellékszereplők vagy epizódszereplők, ám, ha főszerephez jutnak, karakterük mélyen beleivódik az olvasóba. Rájuk vagyunk kíváncsiak a kvízünkben.

Shakespeare, Csehov, Szabó Magda – csupán néhány név az alkotók közül, akik több olyan női karaktert is megalkottak, akik mély benyomást tettek ránk már diákként a kötelező olvasmányokon keresztül. Kvízünkben összegyűjtöttünk tíz olyan regényt és drámát, amelyekben nem csupán a bonyodalom fokozása kapcsán vannak jelen a nők, hanem személyiségükkel, alakjukkal a szerző fontos üzenetét hordozzák. Felismered, hogy az alábbi női szereplőkkel melyik műben találkoztál?

Nézzük, mire emlékszel még a kötelező olvasmányokból!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4: Úgy tűnik, nem voltál nagy rajongója a kötelező olvasmányoknak. Még nem késő bepótolni a nagy klasszikusokat. 

5–7: Nem rossz teljesítmény, de itt az idő felfrissíteni a korábban olvasottakat. Még az is lehet, hogy egy-egy könyvben felfedezel olyan új gondolatokat, amelyek iskolásként teljesen elkerülték a figyelmedet. 

8–10: Gratulálunk, szép teljesítmény! Te aztán valóban nem spóroltad meg a betűket, és becsületesen végigolvastad a könyveket. Mit szólnál hozzá, ha most néhány megfilmesített kötelezővel elevenítenéd fel az olvasós emlékeid? 

Te emlékszel még az iskolai memoriterekre? Na és arra, hogy melyiknek mi volt a záró sora? 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek