Negyven év után oldódhat meg Natalie Wood halálának a rejtélye?

GettyImages-535930305

Natalie Wood 1981-es halála négy évtizeden át Hollywood egyik nagy rejtélye maradt.

Csak és kizárólag egyetlen embert lehet okolni a West Side Story színésznőjének a haláláért, aki nem más, mint Robert Wagner, Natalie férje – mondta a New York Postnak a színésznő nővére, Lana Wood.

Nem hiszem, hogy előre kitervelte volna – jegyezte meg a 75 éves Lana, és azonnal le is szögezte, hogy ez nem jelenti azt, hogy nem hiszi, hogy a férfi nem ölte meg a testvérét. Persze, hogy megtette! – csattant fel Natalie Wood testvére, akinek a könyve – Little Sister: My Investigation to the Mysterious Death of Natalie Wood – kedden jelenik meg nyomtatásban.

A könyv részben emlékirat, részben pedig egy valós nyomozás, és célja, hogy eloszlassa a mítoszokat, és megvilágítsa a díva tragikus halála körüli tényeket.

Ebben Lana azt is állítja, hogy Kirk Douglas színész szexuálisan bántalmazta a még tinédzser Natalie-t – megerősítve ezzel Hollywood egyik legrégebbi pletykáját.

A könyv szerint édesanyjuk, Maria elvitte a 16 éves Natalie-t a Chateau Marmontba, hogy találkozzon Douglasszal, aki akkoriban az egyik legfontosabb színész volt. Lana a kocsiban aludt, amikor Natalie kócosan és idegesen tért vissza, és dühösen suttogott az anyja fülébe. Natalie később elmesélte neki, mi történt:

Maria megbeszélt egy találkozót Kirk Douglas-szel, aki szexuálisan zaklatta a tinédzsert. 

Bekopogtattam az ajtón, anya azt mondta, hogy menjek oda, majd Kirk Douglas bevezetett a lakosztályába – meséli Natalie visszaemlékezését a könyvében Lana.

Kirk Douglas.
Kirk Douglas.John Kobal Foundation / Getty Images Hungary

Aztán Natalie sírni kezdett, mielőtt halkan azt mondta: Bántott engem, Lana… Olyan volt, mint egy testen kívüli élmény. Megrémültem. Össze voltam zavarodva.

Ez valóban hatással volt az egész életére – hogyan nézett a dolgokra és ahogyan észlelte a zokat – emlékezett vissza Lana. Natalie azonban nem beszélhetett, mert az anyja azt mondta neki, hogy ezzel tönkretenné a karrierjét.

Ezek után nem volt bizalma a férfiakban – tette hozzá Lana, ami Lana állításait Natalie halálával kapcsolatban még szívszorítóbbá teszi.

Lana Los Angeles-i otthonában 1981. november 29-én reggel arra ébredt, hogy csörög a telefon, amit aztán vérfagyasztó sikoly követett. Egy barátjuk telefonált, hogy részvétet nyilvánítson, Lana pedig ebből nyilvánvalóan nem értett semmit.

Natalie-nak akkor egy jachton kellett volna lennie a férjével és színésztársával, Christopher Walkennel.

Lana először nem hitt a fülének, aztán bekapcsolta a tévét. A legfrissebb hírek szerint Natalie az éjszaka folyamán eltűnt a jachtról, és állítólag egy gumicsónakot vitt magával – a férje később azt mondta – egy bulira. Holttestét másnap reggel a vízben találták meg, hálóingben, zokniban és kabátban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra