Ezek az idei napszemüvegtrendek: így válaszd ki, neked mi illik

GettyImages-108312120
Olvasási idő kb. 3 perc

Persze John Lennontól és Elton Johntól is elleshetünk vagány vagy már klasszikusnak számító napszemüvegfazont, de azért az idei nyárnak is megvannak a maga trendjei. Nem muszaj követni őket, de ismerni érdemes lehet.

A szemészorvos ajánlása szerint mindig bevizsgált, garantáltan UV-szűrős napszemüveget viseljünk, mert csak ez képes ugyanis valódi védelmet biztosítani szemünknek. Ennek az esztétikumot mindenképp felülírandó szempontnak kell lennie a napszemüveg-választásnál. De a nyári öltözék egyik legfontosabb kiegészítőjeként persze az sem mindegy, hogy áll nekünk az a napszemüveg, ami szűri az UV-t.

Arcformák és napszemüveg fazonok

Az egyes arcformákhoz viszonylag könnyű hozzárendelni azokat a szemüvegkeret fazonokat, amik az előnyöket hangsúlyozzák és diszkréten leplezik az arc kevésbé kiemelendő vonásait. Az alábbi ábra ebből az elméletből jó ízelítőt ad, amely mindenkinek általános mankóul szolgálhat. 

Az egyes arcformákhoz illő napszemüvegfazonok
Az egyes arcformákhoz illő napszemüvegfazonokjuliawhite / Getty Images Hungary

Milyen napszemüveget válassz?

Mégis legalább ennyire „jó barát” a tükör is. Érdemes időt és energiát nem spórolva próbálgatni vásárlás előtt, hogy melyik nem túl sötét a huzamosabb viseléshez, mégis kellő védelmet biztosít. Melyik az, amelyikben „otthon érezzük magunkat”, jól is áll és a stílusunkat is hűen követi. Jó esetben, ha ezeknek a szempontoknak megfelel egy napszemüveg, annak a kerete a legtöbb ruhánkhoz is passzol majd. Ha pedig ez mind teljesül, akkor szinte már mindegy is, hogy ez az adott keret igazából megfelel-e az aktuális trend elvárásainak. De ha mégis ez érdekel, összefoglaltuk szöveges és képes bemutató formájában is, melyek az idei napszemüvegtrendek.

A galéria első képére kattintva elindul összeállításunk a 2024 nyarán menő napszemüvegfazonokról.

Napszemüvegfazonok 2024 nyarán

Formákat tekintve az idei szezonban a szakértők menőnek tartják a macskás cicaszemeket kölcsönző, kétoldalt felfelé ívelő kereteket és a szögleteseket is. Ez utóbbiak közül a kissé lekerekített sarkokkal rendelkező téglalap alakú szemüvegek trendiek elsősorban.

Az efféle lekerekített, de mégis szögletes napszemüvegek trendik idén nyáron
Az efféle lekerekített, de mégis szögletes napszemüvegek trendik idén nyáronyrabota / Getty Images Hungary

Napszemüveganyagok 2024 nyarán

Alapanyagukat tekintve a fém keretek éppúgy benne vannak az idei trendek között, mint a műanyagok. Sőt, bizonyos rétegigényt kielégítve megjelentek már a fa keretek is, de a széles köröknek szóló trendeket inkább a másik két alapanyag uralja egyelőre.

A fémkeretes napszemüvegek mellett a színes műanyagok is divatosak és vidámak
A fémkeretes napszemüvegek mellett a színes műanyagok is divatosak és vidámakzoranm / Getty Images Hungary

Napszemüvegszínek és -minták 2024 nyarán

Az élénkebb színektől a feketéig sok variáció szóba jöhet az idén is, de a színes keretek kifejezetten divatosak. Ha a lencse is színes benne, még jobb, de az maradhat akár sötét is a drámaibb kontraszt érdekében. Az átlátszó műanyag és a színes keretek mellett megmarad egy régi kedvenc, az elegánsan nőies ocelot mintás, foltos barna keret, amely egy piros rúzzsal mindig klasszikus hatást ér el.

Egy ilyen klasszikus napszemüveg örök kedvenc lehet
Egy ilyen klasszikus napszemüveg örök kedvenc lehetRichard Drury / Getty Images Hungary

Ha ezek közül találsz olyat, amelyik igazán kifejezi egyéniséged és jól is áll, biztosan trendi leszel ebben a szezonban is, de a legfontosabb, hogy jól érezd magad benne, és a szemed is kívánja.

Ha szemed védelméről többet szeretnél megtudi, olvasd el ezt a korábbi cikkünket is.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek