Mutasd a táskádat, megmondom, ki vagy: Lakatos Márk kipakolta, amit ki kellett

Mutasd a táskádat, megmondom, ki vagy! Az első vállalkozó, aki nem félt kipakolni: Lakatos Márk. Arra kértünk, mutassa meg, miben cipeli az életét, vagyis mutassa a táskáját, vegyen ki belőle 5 dolgot, amik a mindennapjait segíti. Ezek alapján kirajzolódik egy személyiségrajz. Azt is megmondjuk, milyen.

Lakatos Márk kipakolt – íme az 5 dolog, ami a keze ügyébe akadt a táskájából
Lakatos Márk kipakolt – íme az 5 dolog, ami a keze ügyébe akadt a táskájábólBodnár Patrícia

1. Legyező: Egy elegáns, magára valamit adó ember – az teljesen mindegy, hogy féri vagy nő –, mindenképp hord magával egy mívesen faragott, fából vagy bambuszból készült kézműves legyezőt. Az én nagy példaképem, Karl Lagerfeld állandóan legyezővel járt, ez tisztelgés előtte és e csodás kiegészítő előtt is.

2. Chanel Egoiste: 14 éves koromban Papp Gergő Pimaszúr ismertette meg velem ezt az illatot, amikor először mentünk közösen Franciaországba egy diákoknak szervezett nyaralásra. Voltak szünetek a parfümmel kötött szerelemben, de mindig visszatértem ehhez az illathoz, és ma már csak ezt viselem magamon.

3. Holdkő mala: Általában a malákat – vagyis a védikus védelmező nyakláncokat –  szeretem. Ezt nemrég kaptam a gurumtól. Most olyan életszakaszomban vagyok, amikor a holdkő az, ami a leginkább a segítségemre lehet. 

4. Kepes András Tövispuszta című könyve: A Konyhanyelv című műsorom a Desszertből inspirálódik, Kepes András pedig régi jó barátom, még együtt jártunk a Francia intézetbe franciát tanulni, emlékszem, akkor 14 éves voltam. Az általa jegyzett  családregényt a napokban kaptam tőle, és jelentem, már el is kezdtem olvasni.

5. Mikuláscsomag: A klasszikus fizetési felszólításból nekem is van egy, pedig 25 évig nem is vezettem. Most a Konyhanyelv című műsoromban egy Minivel szaggatom az aszfaltot. Az egyik héten egy elektromosat hajtok, a másikon benzinest. Előbbire nem kellett parkolódíjat fizetni, ebbe az állapotba pedig annyira belekényelmesedtem, hogy amikor váltásra került a sor, elfelejtettem a kasszához járulni, mire a parkolóőr ökle egyből lecsapott.

Lakatos Márk táskája, és amit abból megmutatott a Díványnak
Lakatos Márk táskája, és amit abból megmutatott a DíványnakBodnár Patrícia

A fent látott 5 tárgy egy finom tapintású, fekete bőr Jil Sander táskából kerül elénk. A látottak alapján Márkról azt gondoljuk egy spirituális érdeklődésű, excentrikus, divatorientált, kényes ízlésű, figyelmetlen, intellektuális beállítottságú kultúrafogyasztó, piperkőc.

Oszd meg másokkal is!
Mustra