Ezt az isteni lazacsalátát mézes-csípős öntettel dobtuk fel

Ne ijedj meg ettől a remek öntettől, nem lesz tőle édes ez a halas fogás, csak jóval különlegesebb annál, mint amit megszoktunk. Ha csilit is keversz hozzá, még a kapszaicin jótékony hatásával is számolhatsz.

Ha még gazdagabbá tennéd, keményre főtt vagy buggyantott tojással tálald.
Ha még gazdagabbá tennéd, keményre főtt vagy buggyantott tojással tálald.Annabelle Breakey

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 3 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, csili
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 tk. méz

A salátához

  • 2 darab bőr nélküli lazacszelet
  • 0.5 darab főtt zeller felkockázva
  • 0.5 darab jégsaláta apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, lime-lé
  • 1 nagyobb darab avokádó apróra vágva
  • 8 darab koktélparadicsom összevágva
  • pirított mandulaforgács a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Rázd össze az öntet hozzávalóit, majd tedd félre. A befűszerezett halat süsd meg oldalanként 5-7 perc alatt egy kevés forró olajban. A saláta alapanyagait halmozd 2 tényérra, arra mehet a hal, majd végül az öntet. Ha még gazdagabbá tennéd, keményre főtt vagy buggyantott tojással tálald.

Miért kristályosodik a méz? Miért kristályosodik a méz?

Nem azért, mert valaki megbuherálta.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

2021. szeptember20., 12:52

Köretre nincs idő? Dehogynem, jöjjön a kuszkusz!

Már megint egy remek recept, aminek végeredménye néhány mozzarellafalattal tökéletes főétel lehet, ha pedig húsevőknek készíted, izgalmas köretként tálalhatod. Egy jó, fűszeres bárányköfte például még magasabb szintekre emelkedik mellette.

2021. október9., 12:00

Gyors tortellinisaláta friss zöldségekkel – még az olasz tészta is lehet egészségesebb

Ha imádod az olasz konyhát, de már neked is feltűnt a szénhidrátorgia, amivel a rajongás jár, dobj össze salátát az izgalmas pastákból. Frissen készített tortellinivel a legjobb, de mivel nem vagyunk szuperhősök, egy jó minőségű bolti adagból is simán összedobjuk.

2021. október1., 12:52

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

2021. augusztus21., 12:52

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek