Ezt az isteni lazacsalátát mézes-csípős öntettel dobtuk fel

Ne ijedj meg ettől a remek öntettől, nem lesz tőle édes ez a halas fogás, csak jóval különlegesebb annál, mint amit megszoktunk. Ha csilit is keversz hozzá, még a kapszaicin jótékony hatásával is számolhatsz.

Ha még gazdagabbá tennéd, keményre főtt vagy buggyantott tojással tálald.
Ha még gazdagabbá tennéd, keményre főtt vagy buggyantott tojással tálald.Fotó: Annabelle Breakey

Hozzávalók 2 személyre:

Az öntethez

  • 3 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, csili
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 tk. méz

A salátához

  • 2 darab bőr nélküli lazacszelet
  • 0.5 darab főtt zeller felkockázva
  • 0.5 darab jégsaláta apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, lime-lé
  • 1 nagyobb darab avokádó apróra vágva
  • 8 darab koktélparadicsom összevágva
  • pirított mandulaforgács a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Rázd össze az öntet hozzávalóit, majd tedd félre. A befűszerezett halat süsd meg oldalanként 5-7 perc alatt egy kevés forró olajban. A saláta alapanyagait halmozd 2 tényérra, arra mehet a hal, majd végül az öntet. Ha még gazdagabbá tennéd, keményre főtt vagy buggyantott tojással tálald.

Miért kristályosodik a méz?
Miért kristályosodik a méz?

Nem azért, mert valaki megbuherálta.

Tovább »

Még több recept

Ne dobd ki az újhagyma zöldjét, ebben az olaszos tojássalátában tökéletes helye lesz!

Ha te is annyira szereted a tojássalátát, amennyire mi, és szívesen falatozod egy-egy sűrű, barna kenyér tetején, érdemes kipróbálnod ezt az olaszos változatot, amibe az aszalt paradicsom mellett nálunk annak olajából is került egy kanálkával.

április27., 10:24

Borsó, újhagyma és házi majonéz – ezzel a tavaszi salátával turbózd fel az immunrendszered!

A turbót persze nem a majonéz adja majd, de ha nem spórolsz a zöldségekkel, akkor nemcsak laktatóra, de nagyon egészségesre sikerül majd a fogás.

április26., 10:24

Az édes eper és a sós feta remek páros, már mutatjuk is, milyen könnyen lesz belőlük isteni gás!

Minden édeskés gyümölcs nagyon finom egy-egy sós falat társaságában, erre bizonyíték ez a klassz fogás, amiben a fetát és az epret párosítottuk egy remek reggeli összedobásához. Ha épp vendégek jönnek, előételként is felszolgálhatod.

április22., 10:52

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.