Kedvenc húsfélénk új arca: marokkói csirkeegytál jó fűszeresen

Egy kevés tökkel és gyömbérrel lesz igazán finom ez a fogás, amit, ha elkészült, egy nagy szelet kovásszal készült kenyérrel vagy párolt rizzsel érdemes tálalnod. Mindkettő nagyon finom lesz egy kis adag vajjal és sáfránnyal ízesítve.

Lila hagymával, fetával és egy kis marék mentával érdemes tálalnod egy-egy adag alaplében puhult kuszkusz tetején.
Lila hagymával, fetával és egy kis marék mentával érdemes tálalnod egy-egy adag alaplében puhult kuszkusz tetején.Fotó: AnnaPustynnikova

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka csirkemellfilé
  • 3 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, fokhagyma, fahéj, kurkuma, kömény, koriander
  • 10 deka paradicsom meghámozva, apróra vágva
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. hagyma apróra vágva
  • 25 deka sütőtök apróra vágva
  • 2 ek. barna cukor
  • 2 ek. vörösborecet
  • 4 deci alaplé
  • 1 nagy ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg az olajban a hagymát, majd a lisztbe forgatott, befűszerezett húst és tököt is süsd meg kissé. Ha megpirultak, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, majd forrald össze a keveréket. Lila hagymával, fetával és egy kis marék mentával érdemes tálalnod egy-egy adag alaplében puhult kuszkusz tetején. 

Fogynál? Így számold ki, mennyi kalóriára van szükséged!
Fogynál? Így számold ki, mennyi kalóriára van szükséged!

Mennyit vigyél be a fejlődéshez, mennyit a fogyáshoz?

Tovább »

Még több recept

Egyszerű vacsora: pulykaszeletek erdei gombás, aszalt barackos raguval

A sovány pulykahús segít abban, hogy a diétád könnyebben betartsd, ez a ragu ráadásul elég izgalmas ahhoz, hogy ne kelljen hozzá semmi más, csak egy adag frissen párolt rizs.

január30., 06:04

Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

május4., 10:24

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Próbáltad már a borsófőzeléket mentával? Mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.

május5., 10:44

Fahéjas, paradicsomos csicseriborsó-ragu – ha ünnepek után könnyű ételekben gondolkodsz

Készíts mellé grillezett padlizsánt vagy sült paprikát, tedd fokhagymás marinádba, és tálalj mellé spenótos gnocchit egy kevés parmezánnal, így ezerféle egészséges íz lesz a tányérodon.

2020. december30., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.