A cukormentes mákos-fehércsokoládés almatorta lett a nyerő a hobbicukrászoknál

Mákos-fehércsokoládés almatorta lett a Magyarország cukormentes tortája háziverseny győztese – közölte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szerdán.

A hobbicukrászok számára meghirdetett verseny döntősei Budapesten, a Zsolnay Kávéházban mutatták be alkotásaikat. A 10 döntős torta megkóstolása után a Zila László cukrászmester által vezetett zsűri kihirdette az idei verseny legjobbját, amely a solymári Hesz Rita mákos-fehércsokoládés almatortája lett.

  

A torta harmonikus ízvilágával vívta ki a zsűritagok elismerését. A nyertes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát- és kalória értékeinek köszönhetően pedig a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető – emelték ki a közleményben, amelyet az MTI szemlézett. 

A legnépszerűbb alapanyag egyébként idén a málna, a mák, a szilva, a kávé és a pisztácia volt, de olyan szokatlan alkotóelem felhasználására is vállalkoztak a hobbicukrászok, mint a hibiszkusz, a cékla, a kecskesajt és a bab.

A zsűri a győztes kiválasztásakor ugyanazt a szempontrendszert követte, mint a profi cukrászok esetében a Magyarország cukormentes tortája versenyen. A döntésnél a harmonikus ízvilág mellett a torta kivitelezését is értékelték, de fontos szempont volt a versenyművek energiatartalma és szénhidrátértéke is.

Az Év Cukormentes Tortája - a Mákos-fehércsokis almatorta megalkotója, Hesz Rita
Az Év Cukormentes Tortája - a Mákos-fehércsokis almatorta megalkotója, Hesz RitaEgy Csepp Figyelem Alapítvány

A versenyeken évről évre egyre többen vállalkoznak arra, hogy gyógynövényt vagy gyógyhatású alapanyagot használjanak fel tortájuk megalkotásához. A zsűri asztalára idén is kerültek különleges kreációk, amelyek közül különdíjjal értékelte a legötletesebb, legfinomabb alkotást. A díjazott recept hamarosan elérhető lesz az alapítvány blogján is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra