Ezek hazánk legjei: te mennyire ismered Magyarországot?

Kvíz

rudabánya nyitó

A világ megismerése ott kezdődik el, amikor elkezdjük felfedezni legszűkebb hazánkat: a települést, ahol élünk, az országot, amely a szülőföldünk. Magyarország nem sok világraszóló leggel büszkélkedhet, mégis vannak olyan különlegességei, amelyektől garantáltan eláll a lélegzetünk. Te fel tudnál sorolni ezek közül legalább hármat?

Ha egy ország legjeit szeretnénk meghatározni, elsőként a földrajzi különlegességeket és egyedülálló természeti adottságokat kezdenénk el felsorolni. Itthon is számos csodálatos és lélegzetelállító szépséget találunk. Tudod, hogy hol találod az ország legnagyobb tündérrózsamezejét?

Most kiderül, milyen jól ismered Magyarország nevezetességeit.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4: Biztos, hogy mindig ott voltál földrajzórán? Ez most kifogott rajtad, de ne keseredj el! Volt közte tényleg nehéz kérdés.

5–7: Ezen van még mit javítani, de elhisszük, hogy csak figyelmetlen voltál. Ne kapkodj, 40 másodperc elég sok idő, használd ki nyugodtan. 

8–11: Gratulálunk, szép teljesítmény! Úgy tűnik, kifejezetten rajongsz az érdekes információk iránt, és kiváló lexikai tudással rendelkezel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra