Kiért volt oda József Attila? Emlékszel a magyar költők múzsáira?

GettyImages-1326251720

Az emlékezés és az improvizáció ihletőiként Olümposz óta a múzsákat tartjuk. A görög mitológiát követő korokban már nemcsak a költészet, a zene, a tánc és a tudományok istennőit ruházzuk fel ezzel a hízelgő titulussal, hanem minden olyan hölgyet, aki valamilyen művészi kifejezésre inspirálta plátói vagy beteljesült szerelmét, s aki nélkül annak művészete talán el is apadt volna.

Irodalomórán biztosan tanultad, de ha azóta is olvasol verseket, még most is frissen élhet benned, melyik magyar költőnknek ki volt a múzsája. Olykor egyazon hölgyért rajongtak egyszerre többen is, mások egy művészi pályafutás alatt több múzsa által is inspirálódtak.

De régen is voltak azok az irodalom órák...

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess tovább!

Értékelés:

0–3 találat: Nehéz erre mit mondani, annyi biztos, nem szállt meg a múzsa, amikor a tesztet csináltad. Forgasd többet a versesköteteket, hátha legközelebb jön majd az ihlet.

4–6 találat: Egyik-másik múzsának biztosan jólesik, hogy emlékszel rájuk, de mit szól ehhez a többi? Gondolj rájuk is, és tökéletesítsd tudásod!

7–10 találat: Csillagos ötös, a múzsák örömtáncot lejtenek az Olümposzon tiszteletedre, mi pedig innen is gratulálunk!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra