Tudod, melyik városban találhatók ezek a magyar kastélyok?

GettyImages-108156205

Egri vár, budai vár vagy épp a gyulai vár. Mindegyik a nevében hordozza, hogy merre találjuk őket, így senkinek nem okoz különösebb fejtörést, hogy hol helyezze el a térképen. Viszont – szerencsére – Magyarországon számtalan kastély is található, a 103 jó vagy romosabb állapotú vár mellett. Az Országos Műemlékvédelmi Hivatal felmérése szerint jelenleg 718 védett kastély van az országban. Vajon tudod-e, hogy melyiket hol találod?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4: Te sosem kirándultál? Ez most kifogott rajtad, de ne keseredj el! Volt közte tényleg nehéz kérdés.

5–7: Ezen van még mit javítani, de elhisszük, hogy csak figyelmetlen voltál. Ne kapkodj, 40 másodperc elég sok idő, máskor használd ki nyugodtan. És most irány a hátizsák, és keress fel egy kastélyt vagy várat az országban.

8–10: Gratulálunk! Szép teljesítmény, ahogy kell! Biztosak vagyunk benne, hogy a nehezebb kérdések is mennek, úgyhogy készülj a folytatásra, vagy csak a kastélyokban vagy ennyire jó?

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra