Azt kívánod, bár magasabb lennél? Lehet, hogy pszichopata vagy

GettyImages-914428378

A legtöbbünk fejében megfordult már a gondolat, milyen jó lenne egy kicsit magasabbá válni: máshogy állna ugyanaz a ruha, nem kéne magas sarkút venni, vagy épp a párkeresésben jelentene előnyt.

Egy új tanulmány szerint viszont azok, akik sokszor, tartósan ezen búslakodnak, elképzelhető, hogy a Sötét Tetrádra jellemző személyiségjegyeket mutatnak. Ezek a pszichopátia, a narcizmus, a machiavellizmus vagy a szadizmus. A kutatók szerint az alacsony emberek, akik nincsenek kibékülve méretükkel, ellensúlyozni próbálják azt, így olyan tulajdonságok jellemezhetik őket, mint a feltűnősködés, a hatalom iránti erős érdeklődés vagy a folyamatos konfliktuskeresés. 

Miért pont a magassághoz kapcsolhatók pszichopata vonások?

A szakértők szerint amikor valaki fizikailag gyengébb vagy hátrányosabb helyzetben van a többiekhez képest, előfordul, hogy megpróbál pszichológiai előnyt szerezni magának, hogy kiegyenlítettebb legyen a verseny. Ha fizikai értelemben nem lehet félelmetes, akkor pszichológiai eszközökkel próbálja ezt elérni, hiszen evolúciós értelemben a túléléshez vagy a szaporodáshoz is szükség lehet erre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra