Márton-nap van: dobj össze egy egyszerű és isteni ludaskását!

Igazán retró finomság, amit a nagymamád biztosan ezerszer elkészített, és persze ahány ház, annyiféleképpen főzték annak idején. Lehet zöldséges, gombás, lestyánnal ízesített, a lényeg, hogy csak olyasmit keverj bele, amivel szívesen találkozol majd a tányéron. Ma már nagyjából libafalatokkal tálalt fűszeres rizottóként találhatnád meg az étlapokon, de mi maradunk az eredeti névnél, és ennél a gyors elkészítésnél.

Kedvenc zöldégeiddel és fűszereiddel készítsd!
Kedvenc zöldégeiddel és fűszereiddel készítsd!semenovp

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 kg libaaprólék (zúza, szív, nyak)
  • 30 dkg leveszöldség apróra vágva
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma apóra vágva
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 30 dkg rizs
  • 2 ek. libazsír
  • 1 darab friss petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az aprólékot 1,5 liter vízzel öntsd fel, főzd, majd habozd le, ha szükséges. 10 perc után add hozzá a zöldségeket is, majd kis lángon főzd, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak (ez a méretüktől függ). A hagymát és a zöldborsót még ne használd fel.
A levest egy kis fazékba szűrd, és főzd, amíg a leve a háromnegyedére csökken, közben a húst vágd apróbb darabokra.

Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben a zsíron pirítsd meg a rizst, add hozzá a finomra aprított vöröshagymát és a zöldborsót. Öntsd fel a levessel, fűszerezd, majd 20 perc alatt puhítsd meg, végül add hozzá a húst és a zöldségeket is. Friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek