Márton-nap van: dobj össze egy egyszerű és isteni ludaskását!

Igazán retró finomság, amit a nagymamád biztosan ezerszer elkészített, és persze ahány ház, annyiféleképpen főzték annak idején. Lehet zöldséges, gombás, lestyánnal ízesített, a lényeg, hogy csak olyasmit keverj bele, amivel szívesen találkozol majd a tányéron. Ma már nagyjából libafalatokkal tálalt fűszeres rizottóként találhatnád meg az étlapokon, de mi maradunk az eredeti névnél, és ennél a gyors elkészítésnél.

Kedvenc zöldégeiddel és fűszereiddel készítsd!
Kedvenc zöldégeiddel és fűszereiddel készítsd!semenovp

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 kg libaaprólék (zúza, szív, nyak)
  • 30 dkg leveszöldség apróra vágva
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma apóra vágva
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 30 dkg rizs
  • 2 ek. libazsír
  • 1 darab friss petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az aprólékot 1,5 liter vízzel öntsd fel, főzd, majd habozd le, ha szükséges. 10 perc után add hozzá a zöldségeket is, majd kis lángon főzd, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak (ez a méretüktől függ). A hagymát és a zöldborsót még ne használd fel.
A levest egy kis fazékba szűrd, és főzd, amíg a leve a háromnegyedére csökken, közben a húst vágd apróbb darabokra.

Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben a zsíron pirítsd meg a rizst, add hozzá a finomra aprított vöröshagymát és a zöldborsót. Öntsd fel a levessel, fűszerezd, majd 20 perc alatt puhítsd meg, végül add hozzá a húst és a zöldségeket is. Friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

kapcsolódó Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mediterrán hangulatban: beledobálós csirke olivával, sajttal és fehér babbal

Egy remek mediterrán fogás, ami az összes elképzelhető köret mellett finom a tört burgonyától egészen a tésztáig.

november27., 10:24

Készíts otthon bagelt! Füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel lesz a legfinomabb

Szereted a bagelt? Ugye milyen menő lenne otthon elkészíteni? Segítünk!

november28., 09:24

Megkóstolnád a sajtos-tejfölös tésztát luxusváltozatban? Már mutatjuk is!

Pecorinóval, rózsaborssal és egy kis pancettával készült ez a gyors mac and cheese, amiben a húst naná, hogy bármilyen füstölt szalonnakockákkal helyettesítheted.

december5., 12:04

Házi hagymapite – olcsó és nagyon finom vacsora

Önmagában, vagy húsok és raguk mellet köretként, mini változatban pedig vendégváróként lesz tökéletes ez a fogás.

december8., 14:04

A maceszgombóc könnyen összedobható és nagyon finom – bebizonyítjuk!

Egy adag maceszt nem is olyan nehéz összedobni, és klasszul feldobja a hozzá illő fogásokat. Próbáld ki!

november28., 07:04

Heti kedvencünk: epres-mogyorókrémes palacsintatorta

Ha egy olyan receptet keresel, amit a legválogatósabb gyerekek és felnőttek is szeretnek, ezt az epres-mogyorókrémes palacsintatortát vesd be. Dupla adagban és minisütőben lesz igazán magas torta belőle.

december4., 06:20

Mustra