Liszt nélkül is készíthetsz kekszeket, már mutatjuk is, hogyan készül ez a mandulás!

Ha nálad a liszt a mumus, akkor sem kell lemondanod az édességekről. Mutatunk egy trükköt, amivel kevesebb szénhidrátot viszel majd be a szervezetedbe, ráadásul kompromisszumok nélkül.

Egy kevés szeletelt mandula jót tesz neki.
Egy kevés szeletelt mandula jót tesz neki.apomares

Hozzávalók

  • 4 ek. mandulaliszt
  • 6 deka vaj felolvasztva
  • 3 ek. zabpehely aprítógépben összetörve
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 mk. mandulaaroma
  • 1 marék szeletelt mandula a tetejére (elhagyható)
  • 2 kanál natúr joghurt
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1 mk.
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a száraz alapanyagokat, majd a folyékonyakkal is dolgozd össze. Adj a keveréknek legalább fél órát a hűtőben, majd fagyikanállal adagold sütőpapírra, lapítsd le kissé, szórd meg egy kis mandulával, és süsd készre 10 perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek