Ilyen a legjobb és legszexibb női láb a férfiak szerint

GettyImages-807839780

Mi a közös Elle Macpherson, Sarah Jessica Parker, Eva Mendes, Cameron Diaz, Gisele Bündchen, Keira Knightley vagy éppen Jennifer Lopez alakjában? Az például biztosan közös, hogy alsó végtagjaik sok gyönyörködő és irigylő tekintetet vonzanak. A férfiak más és más kritériumok mentén különböző lábakat tartanak szexinek vagy szépnek, de azért ebben is vannak közös vonások, és még ha ez genetikai adottság kérdése is jórészt, van mit tenni a helyzet javítására, ha szükséges!

Elsősorban NEM azon múlik, hogy mennyire magas sarkú cipőbe nyomorítjuk bele a lábunkat. A férfiak egybehangzó véleménye szerint a lényeg az összhatás, az önazonosság, és egy szép, formás női láb egy sportcipőben, lapos sarkú szandálban vagy a homokos tengerparton mezítláb éppen annyira vonzó lehet, mint egy gyilkos tűsarkúban.

Ízlés dolga

Persze, mint minden, esztétikával kapcsolatos kérdés, ez is egyénfüggő, amit sok tényező határoz meg. Van, akinek a kisportolt izomzat sugallja az egészség érzetét, és azt tekinti vonzónak. Mások a kicsit teltebb idomokat vélik a nőiesség kifejezésének, ezért a lágyabb és gömbölydedebb formákra buknak. Van, akinek a csontosan és kislányosan vékony alkatok a gyengéi, és vannak, akik azt szeretik, ahogy mondani szokták, „akin van mit fogni”.

Persze mindben találni valami szépet
Persze mindben találni valami szépetmark peterson / Getty Images Hungary

A sztereotípiákon túl

Vannak azért olyan tulajdonságok, amelyek minden szubjektivitás ellenére sem róhatók fel semmiképp negatívumként egy női lábbal kapcsolatban. Általában a hosszú lábak, hosszú combok és formás vádlik kombinációja azért definíció szerint a „jó lábak” kategóriájába tartozik mindenkinél. Hogy ez mennyire szálkás, izmos és definiált, vagy inkább lekerekített és puhább képet nyújtó, az már tényleg pasifüggő. A szép női láb arányos, és rendelkezik a kellő hajlatokkal, idomokkal, tónusokkal, nem oszlopszerű. Ugyanakkor sem a túl izmos vagy túl husis, sem pedig a ceruza vagy szívószál, vékony, de egyenes lábak az igaziak, ha már láb szépségről beszélünk.

vékony boka a formásság egyik fő feltétele.

feszes, szép és egészséges bőr, az ápolt benyomás és a jól megválasztott ruha és lábbeli kombinációja is döntő fontosságú. Fontos, hogy ne legyen csámpás, görbe, o vagy x lehetőleg, előny, ha nélkülözi a lúdtalpat, a visszereket és a seprűvénát.

Mit tehetünk mégis?

Sport

A világ legszebbnek tartott lábaiból egy pár: Elle Macpherson tulajdonában
A világ legszebbnek tartott lábaiból egy pár: Elle Macpherson tulajdonábanDavid Westing / Getty Images Hungary

A visszér, a seprűvéna kialakulásának megelőzéséhez is fontos, de eleve a vádli formás alakjának elnyeréséhez is nélkülözhetetlen bizonyos mennyiségű, időben elkezdett és kellő gyakorisággal űzött mozgás, sport. A balett, a tánc vagy az atlétika is a nők esetében kifejezetten izmos, formás női lábakat tudnak eredményezni, de vannak olyan sportágak, amelyek például az o láb kialakulásának kedveznek, mert olyan pozícióba kényszerítik a testet, amely hosszabb távon elváltozást eredményezhet. Mindenesetre a jól megválasztott és kellő mennyiségű mozgás létfontosságú.

Bőrápolás

A feszes és egészséges bőr alapfeltétele a szépségnek, ahogyan kultúrkörünkben a szőrtelen megjelenés is. Az elhalt bőrrétegek eltávolítása, a hidratáltság mind-mind hozzájárulnak az egészséges összképhez, ami a vonzalom egyik kulcsa.

A szépségért szenvedni kell, nincs benne semmi új…
A szépségért szenvedni kell, nincs benne semmi új…Prostock-Studio / Getty Images Hungary

Pedikűr

Az ápoltság és egészségesség itt függ csak össze igazán. Fontos figyelmet szentelni ennek is: gomba, repedezett bőr a sarkakon, tyúkszem, bőrkeményedés nehezen egyeztethető össze a lábideál státusszal. A lábujj körmeinek lakkja ideális esetben megegyezik a kéz körmeinek színével.

Az ápoltság alapvető
Az ápoltság alapvetőMariia Zotova / Getty Images Hungary

Öltözködés

Az előnyös öltözködéssel többet lehet javítani a vizuális hatáson, mint elsőre gondolnánk. A szoknyahossz megválasztásán rengeteg múlik, és milliméterek kérdése is lehet, hogy a láb tramplinak és oszlop formájúnak fest, vagy láttatni engedi a benne rejlő potenciált.

Meghatározó, főleg őszi, téli időszakban a harisnya: ha teljesen fedő színű, sokdenes harisnyát viselünk, eltűnik a láb sziluettje, és egy homogén hasáb keletkezik, ezért ha csak megengedhető az időjárás és egyéb körülmények miatt, használjunk legalább egy kicsit áttört színű, enyhén fényesebb textúrájú harisnyát.

Persze könnyebb megtalálni az ideális hosszt és fazont, ha egész styliststáb dolgozik rajta…
Persze könnyebb megtalálni az ideális hosszt és fazont, ha egész styliststáb dolgozik rajta…James Devaney / Getty Images Hungary

Ugyanennyire fontos egy csizma szárának a hossza és a szár formája, egy szandál pántjának az íve vagy a szélessége, a sarok magassága. Ugyanakkor tény, hogy a formás női láb, vékony boka és szép vádli egy lapos sarkú cipőben is kiválóan tud érvényesülni. Ha valaki az összképen mégis a sarok magasságának emelésével kíván javítani, vegye figyelembe a tudomány jelenlegi álláspontja szerinti orvosi javallatokat, és azt csak rövidebb időszakokra és bizonyos sarokmagasságig tegye.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra