Megvan, hogyan lesz tökéletes a mézeskalács

Mutatjuk, hogyan nem lesz kemény, és hogyan nem dagad a hatszorosára az egyik legfinomabb téli édesség.

GettyImages-876086074
Sally Anscombe

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 3 darab tojás enyhén felverve
  • 10 dkg szobahőmérsékletű méz
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 ek. mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 tk.
  • 7 gramm szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

1. A tészta akkor lesz a legjobb, ha egy napot pihen, ezért a sütés előtt legalább 12 órával dobd össze. 

2. Ahogy egy kevert tésztánál, rakd össze a száraz alapanyagokat, majd keverd el a folyékonyakat, és a két tál tartalmát alaposan dolgozd össze. 

3. Pihentesd legalább egy éjszakán át, majd másnap alaposan gyúrd át újra, amíg szép sima lesz a felszíne. 

4. Nyújtsd vékonyra, szaggasd ki, amilyen formára szeretnéd, és vastagságtól függően 6-11 perc alatt süsd készre 175 fokos sütőben. (Pro változatban sütés előtt 1 evőkanál tejjel hígított tojássárgájával kend le, ettől szép, fényes pirosasbarna lesz a felületük.)

 

kapcsolódó Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre
Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre

Még most sem késő kitalálni, mi legyen a menü.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

február21., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

február14., 06:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

február17., 10:36

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

február8., 07:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

február23., 10:08

Mustra