Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 3 darab tojás enyhén felverve
- 10 dkg szobahőmérsékletű méz
- 6 dkg puha vaj
- 1 ek. mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 tk. só
- 7 gramm szódabikarbóna
Elkészítés:
1. A tészta akkor lesz a legjobb, ha egy napot pihen, ezért a sütés előtt legalább 12 órával dobd össze.
2. Ahogy egy kevert tésztánál, rakd össze a száraz alapanyagokat, majd keverd el a folyékonyakat, és a két tál tartalmát alaposan dolgozd össze.
3. Pihentesd legalább egy éjszakán át, majd másnap alaposan gyúrd át újra, amíg szép sima lesz a felszíne.
4. Nyújtsd vékonyra, szaggasd ki, amilyen formára szeretnéd, és vastagságtól függően 6-11 perc alatt süsd készre 175 fokos sütőben. (Pro változatban sütés előtt 1 evőkanál tejjel hígított tojássárgájával kend le, ettől szép, fényes pirosasbarna lesz a felületük.)