Megvan, hogyan lesz tökéletes a mézeskalács

Mutatjuk, hogyan nem lesz kemény, és hogyan nem dagad a hatszorosára az egyik legfinomabb téli édesség.

GettyImages-876086074
Sally Anscombe

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 3 darab tojás enyhén felverve
  • 10 dkg szobahőmérsékletű méz
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 ek. mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 tk.
  • 7 gramm szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

1. A tészta akkor lesz a legjobb, ha egy napot pihen, ezért a sütés előtt legalább 12 órával dobd össze. 

2. Ahogy egy kevert tésztánál, rakd össze a száraz alapanyagokat, majd keverd el a folyékonyakat, és a két tál tartalmát alaposan dolgozd össze. 

3. Pihentesd legalább egy éjszakán át, majd másnap alaposan gyúrd át újra, amíg szép sima lesz a felszíne. 

4. Nyújtsd vékonyra, szaggasd ki, amilyen formára szeretnéd, és vastagságtól függően 6-11 perc alatt süsd készre 175 fokos sütőben. (Pro változatban sütés előtt 1 evőkanál tejjel hígított tojássárgájával kend le, ettől szép, fényes pirosasbarna lesz a felületük.)

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek