HbA1c, ferritin, amiláz: te érted a saját laboreredményeidet?

labor-kviz-2159075994

Ki ne kapna a szívéhez, amikor megérkezik a laboreredménye csupa érthetetlen jelöléssel, esetleg normáltól eltérő értékekkel. De vajon hány vérvételnek kell ahhoz megtörténnie, hogy meg is jegyezzük ezeket a furcsa latin kifejezéseket és rövidítéseket? Vagy te talán már tudod is mind? Bizonyítsd be kvízünkkel!

Tízből vajon hány kérdésre tudod a választ? Teszteld a tudásod, és mutasd meg, hogy téged mennyire lehet zavarba ejteni, ha laborlelet kerül a kezedbe!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-4 pont: Ezt az eredményt nevezhetnénk rossznak is, de valójában akár azt is bizonyíthatja, hogy szerencsére makkegészséges vagy.

5-7 pont: Biztosan nem először találkoztál ezekkel a jelölésekkel és megnevezésekkel, de azért még korántsem tökéletes a laboreredményekkel kapcsolatos tudásod.

8-10 pont: Gratulálunk, szuper eredmény! Vajon ilyen jól sikerülne az extra nehéz biológiai kvízünk is, amelyben ugyancsak bizonyos kifejezésekről kérdezősködünk?

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek