Így tiltakoztak a sportpálya bezárása ellen Cegléden: a helyszínen jártunk

20230312 143205

A kora tavaszias napsütés mintegy ötven embert csalogatott ki Cegléden a Köztársaság utcai sportpályára vasárnap délután. Mint ismert, erről a labdázóról döntött úgy másodfokon a bíróság, hogy az önkormányzatnak be kell záratnia és le kell bontania, mivel zavarja a szemben lakó idős házaspár nyugalmát a labdapattogás.

A helyiek összefogtak és tiltakozást szerveztek a döntés ellen: már harmadik hete, hogy hétvégente közösségi labdapattogtatást szerveznek. Így történt ez tegnap délután is: fiatalok, idősek, gyerekek és szülők tiltakoztak együtt a pályák lebontása ellen.

Nem csak a labdapattogás zavarja

A környéken több lakótelep is van, a labdázó negyven éve szolgálja a környékbeli gyerekeket, akik szerettek a pályára kijárni focizni vagy kosarazni. A helyiek szerint a feljelentő mindössze tizenöt éve lakik a pályával szemközti házban. A helyiektől megtudtuk, hogy az idős hölgyet nemcsak a labdapattogás, hanem az odajáró gyerekek is zavarják: őket, ha nincs szülő a közelben, rendszeresen elzavarja. Állítólag már rendőrt is hívott rájuk, de a sportpálya melletti óvoda sem úszta meg: egy rendezvény alkalmával őket is feljelentette.

Hidasi-Jójárt Judit, a tiltakozó labdapattogtatás szervezője
Hidasi-Jójárt Judit, a tiltakozó labdapattogtatás szervezőjedivany.hu

Évek óta pereskednek

„A társadalomba való beilleszkedés része a tolerancia, mást nem tudunk tenni, mint hogy így tiltakozunk” – mondta a Díványnak Hidasi-Jójárt Judit, a labdapattogtatás szervezője. Hozzátette: nem értenek egyet a másodfokú bíróságon született ítélettel, miszerint „a szükségtelen zavarás birtokháborítást valósít meg”. Évek óta zajlik a pereskedés, nemcsak az említett, hanem egy másik labdázó ügyében is. A bírósági döntés szerint a zajhatás nem csillapítható, holott korábban tervek születtek arról, hogy műanyag borítást kap a pálya, illetve elméletben a hangfogó falnak sem lenne akadálya.

A ceglédiek tiltakoznak

A másodfokú bíróság döntésének eredményeképpen a sportpályát el kell bontani, de a tiltakozók nem hagyják annyiban. Az önkormányzat a Kúriához fordult, abban reménykedve, hogy számukra kedvező ítélet születik majd, és megmaradhat a pálya, amelyhez sokaknak kellemes emlékei fűződnek. „Ez egy forgalmas utca. A játszótér itt állt akkor is, amikor ideköltöztek, biztos vagyok benne, hogy az ő gyerekük is labdázott itt. Nonszensz, hogy valaki beköltözik, majd elvesz valamit, ami addig az itt élők életének a része volt” – fogalmazott a szervező.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra