Képben vagy a megyeszékhelyekkel?

GettyImages-901389928
Berényi Bianka

Tudjuk, hogy a megyeszékhelyek ismerete általános iskolai tananyag, de valljuk be, néha az alapvető műveltségünkbe tartozó dolgok is hajlamosak megkopni idővel. Lehet, hogy azt hiszed, hogy ha akkor megtanultad ezeket a megyéket és a hozzájuk tartozó fővárosokat, akkor azokat örökké tudni fogod, de tesztünkből ténylegesen kiderül, mennyire fakult meg tudásod a megyéket illetően.

A megyéink és a szebbnél szebb megyeszékhelyek olyan törzsanyagnak számítottak, hogy annak idején a földrajztanár három egymást követő héten is röpdolgozatot íratott belőlük, és aki egyet is elrontott, az rögtön egyest kapott. Nem csoda, ha jól bevésődött az a 19 megye és székhelye. Neked is megy még „álmodból fölkeltve is”? Teszteld le kvízünkkel. 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelést lejjebb találod.

Értékelés:

0–3 pont: Nagyon sokat felejtettél, javasoljuk, hogy ismételd át a tudásod a megyékből.

4–6 pont: Közepes. Sokat felejtettél, de azért sokra emlékszel is még. Lapozgasd a térképet!

7–8 pont: Majdnem megvolt. Ha ez egy iskolai dolgozat lenne, most 4-essel értékelnénk a tudásod. 

9–10 pont: Gratulálunk! Hibátlan munka.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra