Tudod-e, mit jelentenek ezek a régi szavak?

2664530

Pedellus, pribék vagy kutrica: szavak, amelyeket leginkább nagyszüleinktől hallhattunk, mi már nem is, vagy csak elvétve használjuk őket. Számos régi magyar szó létezik, amit egyes területeken még gyakran emlegetnek, de vajon ismered-e mindegyik jelentését? Időutazásra fel, merülj el a magyar nyelv szépségeiben!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–4 pont: Ez most kifogott rajtad, de ne keseredj el! Volt kvízünkben néhány tényleg nehéz kérdés, de azért ne csukd be a füled, ha régies szót hallasz!

5–7 pont: Ezen van még mit javítani, de elhisszük, hogy csak figyelmetlen voltál. Ne kapkodj, 40 másodperc elég sok idő, használd ki nyugodtan. 

8–10 pont: Gratulálunk! Szép teljesítmény, ahogy kell! Biztosak vagyunk benne, hogy a nehezebb kérdések is mentek volna, úgyhogy készülj a folytatásra, vagy csak a régi szavakat ismered ennyire jól?

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra