Alapkvíz matematikából: a 9 pont kötelező

GettyImages-482156258

Emlékszel még azokra az időkre, amikor a Thalész-tételt álmodból felébresztve is tudnod kellett? Ezúttal természetesen senki sem fog felrázni az éjszaka közepén, hogy válaszolj bármilyen matematikai kérdésre, kvízünkben azonban alapvető, számtani és geometriai témákban várunk tőled választ.

Bár a teszt első blikkre magától értetődőnek is tűnhet, érdemes mégis időt hagyni a válaszokra. Annyi biztos, hogy mind a tíz kérdést játszi könnyedséggel tudod majd megválaszolni, ha emlékszel az általános és középiskolai matematikaórákra.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-4 pont: Valld be, hogy neked eszed ágában sem volt figyelni matekórákon, vagy talán túl nehezek voltak a kérdések? Az is lehet, hogy egyébként jó matekos vagy, csak a különféle témákban feltett kérdések sosem érdekeltek igazán?

5-7 pont: Nem is olyan rossz eredmény, bár úgy tűnik, azért van még homályos folt. Talán az idő koptatta meg a tudásod, és az is lehet, hogy egy kis időráfordítással még elő is tudnád hívni a tanultakat.

8-10 pont: Ez igen, gratulálunk! Teljesen világos, hogy téged nem lehet megizzasztani a matematika alapjait feszegető kérdésekkel, és úgy tűnik, talán menne még nehezebb kvíz is. De vajon ugyanilyen jó eredményed születne kémiából is?

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek