Emlékszel még, hol születtek híres költőink?

GettyImages-1095481022

Talán te is emlékszel még azokra az időkre, amikor kitéve-betéve tudtuk, hogy az irodalom nagyjai mely településen látták meg a napvilágot. Sőt a legtöbbünket még azzal sem tudtak zavarba hozni, ha számonkéréskor a költőink, íróink születésnapjára kérdeztek rá. Noha kvízünkben utóbbira ezúttal nem vagyunk kíváncsiak, arra mindenképpen, hogy vajon tudod-e, a magyar irodalom neves alakjai hol születtek.

„Szekszárdon születtem, színésznőt szerettem” – talán nincs is olyan, akinek ezen alliteráció hallattán nem Babits Mihály jut eszébe. Ezúttal azonban a Húnyt szemmel és a Bilincs ez a bánat című versek írója kimarad kvízünk kérdéscsokrából, van azonban még tíz, hozzá hasonló neves irodalmi alak, akinek születési helyére vagyunk kíváncsiak. Lássuk, hány kérdésre tudod a választ!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-4 pont: Persze, nem attól függ, hogy valaki mennyire jártas az irodalomban, hogy tudja, melyik költőnk mikor született, de jól látszik, hogy téged ez talán sosem érdekelt igazán.

5-7 pont: Valami azért dereng, de még van még mit tisztázni a hazai irodalom neves képviselőinek életrajzával kapcsolatban. 

8-10 pont: Le a kalappal, téged aztán nem lehet zavarba hozni irodalmi kérdésekkel. Próbáld ki, hogy vajon ugyanilyen sikerrel tudnád-e folytatni a gyönyörűbbnél gyönyörűbb magyar verseket is!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek