Galamb, liliom, oroszlán: meg tudod mondani, minek a jelképe?

kviz-jelkep-1278010394

Akadnak olyan állatok vagy növények, amelyekkel kapcsolatban mindenki tisztában van azzal, hogy mit szimbolizálnak, ám olyanok is, amelyek kevéssé ismertek. Kvízünkben szimbolikájuk szempontjából köztudott és kevéssé ismert élőlényeket válogattunk össze. Felkészültél?

Az állatokhoz és növényekhez kapcsolt jelképek története egészen az őskorig nyúlik vissza. Ekkortól fogva társítanak az emberek különféle erényeket és vétkeket, érzelmeket és tulajdonságokat, isteni és démoni erőket az élőlényekhez. Ezek közül válogattunk, te meg tudod oldani feladványainkat?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-3 pont: Ebben a kvízben nem sikerült jó pontszámot elérned, egy másik fejtörőnk azonban biztosan jobban sikerül majd.

4-7 pont: Nem is rossz eredmény, gratulálunk.

8-10 pont: Nagyon jól ismered, hogy mit jelképeznek az állatok és a növények. Vajon az eljegyzési gyűrűk jelentését is ilyen jól tudod?

Ha kedved van még egy extranehéz kvízhez, amelyben már pár pont is szép teljesítmény, kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek