Meg tudnád menteni valakinek az életét? – Kvíz elsősegélynyújtásból

GettyImages-1441602629

A szakszerű elsősegélynyújtás életet menthet, ennek ellenére csak kevesen rendelkeznek olyan ismeretekkel, melyekkel valóban meg lehetne menteni egy bajba került ember életét. Valljuk be őszintén, az életmentéshez nélkülözhetetlen tudás mellett a sikeres beavatkozáshoz sokszor bátorságra is szükség van.

Egy baleset helyszínén nem könnyű megőrizni a lélekjelenlétünket. Egy ilyen váratlan szituációban te vajon mit tennél? Elájulnál, bepánikolnál, vagy kétségbeesve elszaladnál? Ezek közül egyik sem lenne jó megoldás. A legjobb, ha elméletben felkészülsz arra, mit kellene tenned, hogy meg tudj menteni egy életet. Töltsd ki kvízünket, hogy megbizonyosodj arról, mennyire ismered az életmentés alapvető szabályait!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésér görgess lejjebb!

Értékelés:

0-3: A legjobb lesz, ha részt veszel egy elsősegélynyújtó tanfolyamon, és elsajátítod az alapvető életmentő fogásokat.

4-8: Ahhoz, hogy biztonsággal tudj életet menteni, elkerülhetetlen, hogy átismételd, és felelevenítsd mindazt, amit az elsősegélynyújtásról megtanultál.

9-10: Gratulálunk! Te biztosan meg tudnál menteni egy életet.

A nagy izgalom után most nézzük, mennyire ismered a legszebb magyar tájakat!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek