Tudod, melyik vírus vagy baktérium okozza ezeket a betegségeket?

betegseg-kviz-1317536423

Jártas vagy a kórokozók világában, vagy a tudásod csak arra terjed ki, amennyit a különféle betegségekről mindenképp tudni illik? Kvízünkkel most tesztelheted, mennyire mozogsz magabiztosan a vírusokkal és a baktériumokkal kapcsolatos kérdésekben.

Kvízünkben ezúttal is tíz kérdésre kell választ adnod, amelyek között lesznek könnyebbek, de bizony lesznek fejtörősebb feladványok is. Annyit ígérhetünk, hogy egy pillanatig sem fogsz unatkozni közben, a teszt ugyanis, amelyben többek között arra vagyunk kíváncsiak, tudod-e, hogy az egyes betegségeket melyik vírus vagy baktérium okozza, igazi kihívást tartogat. Ha készen állsz, már kezdhetjük is!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-4 pont: Valld be, hogy a biológia nem tartozott sosem a kedvenc tantárgyaid közé, és talán az is lehet, hogy amikor köhögsz, vagy épp megy a hasad, egy cseppet sem érdekel, hogy vírus vagy baktérium garázdálkodik-e a szervezetedben.

5-7 pont: Nem tökéletes, de azért szép eredmény született. Ezek szerint nem is áll olyan távol tőled a virológia és a bakteriológia. 

8-10 pont: Csodás eredmény, gratulálunk! Ha nem lehet téged zavarba hozni az ozmózis, a feltételes reflex és a limfocita fogalmakkal, akkor ezt a kvízt is mindenképp ajánljuk figyelmedbe.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek