Tudod, mi a jus, a meringe vagy épp a blansírozás? Kvíz konyhai szakkifejezésekből

GettyImages-495199629

Az egyszerű végfogyasztónak, aki elé már csak a gőzölgő étel kerül, nem feltétlenül kell tudnia, mit jelentenek ezek a szavak, azoknak viszont, akik maguk is gyakran megfordulnak a konyhában és szeretnék könnyedén követni az esetleg bonyolultabb receptleírásokat, már nagyon is kapóra jön ismerni ezeket. Profi szakember pedig végképp nem lehet az ember az alapok ismerete nélkül.

Vannak olyan konyhai szakkifejezések, amelyek az utóbbi időben lépten-nyomon felmerülnek. A szuvidálásról még akkor is tudjuk, hogy alacsony hőfokon, vákuum alatt történő lassú főzést jelent, ha az erre alkalmas masina ma még messze nem alaptartozéka a háztartásoknak, azt pedig, hogy milyenre kell aprítani a zöldséget, ha épp julienne a kérés, megint csak sokan tudják a különböző receptoldalak leírásaiból. De mi van, ha ezeknél eggyel fogósabbat kérdezünk?

Kvízünkben konyhai szakkifejezésekkel kapcsolatban mérjük fel a tudásod. Eljárások nevét kell kitalálnod azok leírása alapján, esetleg egy szó megadása után arra kérünk, válaszd ki az annak leginkább megfelelő meghatározást.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra